Naša policija je policija prihodnosti. Zanima me, če mi lahko sporočijo številke lota, ki bodo izžrebane v tem krogu, saj imam občutek, da pri njih vedo stvari vnaprej in lahko preventivno rešijo stvari. Tudi na protestih prejšnji teden se je to dokazalo – da so z vodnim topom preventivno vnaprej zalili protestnike, ki so uro in več kasneje vrgli nekaj granitnih kock. Čestitke za ta prediktivni ukrep!

Ko se v teh dneh pojavlja vse več in več dokazov, da je policija že vnaprej zalivala protestnike – še preden se je karkoli s strani protestnikov zgodilo, postaja vse bolj jasno, da ni šlo za “zaščito mamic” in prebivalstva ampak za zelo nespameten poskus ustvariti pogoje, kjer bi lahko policija uporabila silo. Vse več je video posnetkov, ki prikazujejo kako policija “na zalogo” uporablja vodni top in kako zaliva mirne protestnike še preden se je karkoli zgodilo – preden so se protestniki odzvali.

Gre za deja vu – poskus provokacije, ki bi moral ustvariti reakcijo med množico in posledično bi lahko policija uporabila še večjo silo in predvsem “kaznovala” protestnike, ki so se znašli na sicer mirnem protestu. Ja, še ena črna pika za naše policiste, ki so vse bolj in bolj zgolj in samo orodje ablasti v Sloveniji.

Mogoče bi bilo smiselno, če bi narod že kar vnaprej tudi kaznovali za prometne prekrške, ali pa bi nam dali kar par tisoč evrov kazni na začetku leta, da bi lahko potem policija mirno živela. Ne, ne šalim se. Tako nizko zaupanje kot je zaupanje v policijo v tem letu, še ni bilo nikoli. In očitno gre lahko še nižje in predvsem gre lahko še na slabše. Zadnji protesti in izstreljenih preko 400 solzivcev na okoli 3000 glavo množico je dokaz, da je nekaj zelo narobe v policiji. No, verjetno je težava zgolj in samo v vrhu policije, ki pa je seveda politično obarvan.

Še en predlog imam za policijo. Kaj če bi kar tako, prevetivno pretepali ljudi po Ljubljani, saj mogoče pa bodo kdaj storili kakšno kazno dejanje in potem bo uporaba te sile povsem primerna, kajne? Saj takšna je bila vaša logika, ko ste ob 15:30 dobili odobritev uporabe vodnega topa, solzivca in ostalih sredstev, medtem ko so protesti potekali povsem mirno. Ko vam ni uspelo narediti kaosa s pridržanjem Zlatkota pa ste seveda preizkusili top in solzivec.

Čestitke! Čakam loto številke za naslednji krog.

policijsko nasilje protesti ljubljana 4
policijsko nasilje protesti ljubljana 4