Moje ime je Ronald. Sicer so me v življenju le redki klicali Ronald, saj večina uporablja skrajšano ime Roni. Ime Ronald je bila želja mami in sicer po ex možu Tereze Kesovije, Ronaldu Lopatnyu, igralcu vaterpola. Bil je odličen igralec vaterpola in ime je bilo dokaj nenavadano za tiste čase – sedaj nas je v Sloveniji natanko 35 (vir), kar je povsem zadostovalo izbiri tega imena zame.

Sicer me nikoli nihče ni klical Ronald, ampak sem bil že od majhnega Roni. Mogoče sedaj, na starejša leta lahko izkoristim ime v popolnosti in izpadem precej bolj resna oseba, kot sem v resnici. V bistvu sem vesel, da sta se starša odločila za takšno ime in da nisem zgolj en Janez, Franci, ali pa karkoli 3-črkovnega.

“Partizansko ime” in tudi trademark had izvira iz mojega prvega stika z internetom, ko sem si zaradi udejstvovanja na IRCu – preživetih noči in enormnih računov za telefon, moral nadeti prepoznavno identiteto. Seveda je vse skupaj sovpadalo z mojimi takratnimi obsesijami in zanimanjem za različne stvari v življenju.

Ko sem nasel besedo had, seveda takrat še ne na Wikipediji, ker še ni obstajala, mi je bila všeč. V bistvu je povezovala vse kar je odražalo mene. Poleg tega so me zanimale še ostale stvari, ki so poudarjale smisel mojega nick had.

  • Had (tudi Pluton, Hades, Pluto, Dis ) je v grški mitologiji bog podzemlja; brat Zevsa in Pozejdona. Poročen je s Persefono, ki je hči Demetre.
  • Had! The manifestation of Nuit iz The Book of the Law – Liber AL vel Legis, ki jo je napisal Alisteir Crowley

Pa še par dejstev o meni:

  • politična pripadnost.. srce imam na levi strani in tega ne skrivam
  • kritičnost.. nikoli v življenju nisem bil zadovoljen s stvarmi, ki so jih počeli drugi, kajti vedno sem verjel, da sem jih sposoben narediti boljše. Zategadelj sem velikokrat rajši sam naredil stvari, ki bi jih morali narediti drugi. Vse skupaj pa se je impliciralo v kritičnost do vsega in vseh. Nekateri temu rečejo “pizdenje” – in jaz se načelom strinjam z njimi.
  • pretiravanje.. vsaka stvar, ki sem jo odkril, oz. sem se je lotil, me je hitro potegnila vase. In nikoli nisem imel meje, do kam lahko grem. Pretiravanje mi je bilo vedno v užitek in vedno sem se držl pravila Nietzschejevega “Kar ne ubije, me krepi!
  • strah pred višino.. Jeap. Strah me je višine. Kljub temu, da poskušam prebroditi ta strah, katerega razlog poznam, me včasih popolnoma preseneti in razoroži. In zavedam se, da je strah votel, okrog ga ni. Vendar je vseeno včasih močnejši od mene.
  • bog.. Nietzsche je rekel Bog je mrtev! Sam sem bil vzgojen v ateističnem duhu, odprt za vse religije, ki bi mi lahko dale smisel življenja. Vendar sem kaj kmalu ugotovil, da mi nobena vera ne more dati smisla življenja, če si le tega ne naredim sam.
  • alkohol.. nikoli v življenju še nisem poskusil alkohola, kar se nekaterim zdi precej nenavadno. Vedno, ko pride do prepira, katero pivo je boljše, Union ali Laško, jaz zatrdim, da je CocaCola zakon! Preprosta odločitev, ki sem jo sklenil kot otrok in ki se je držim še dandanes. Marsikdo me vpraša, če mi je žal, da ne pijem alkohola, pa mu na žlost lahko odgovorim samo to, da ne vem če mi je žal, ker ga pač še nisem poskusil. In ne, ta odločitev ni posledica ničesar globjega.
  • vegan.. zadnje tri leta se prehranjujem vegansko. In vse bolj razmišljam, da sem povsem netipičen vegan, ker nikogar ne silim s svojim načinom prehranjevanja, predvsem pa nisem militanten zagovornik veganstva. Tako se pač prehranjujem in priznam, da mi sede
  • odvisnosti..  rad jih imam. Predvsem pa jih potrebujem. Ker mi krajšajo čas in me zamotijo. No, eno leto sem že brez Coca Cola, kar je zame velik uspeh. In bojim se, da bom kmalu moral najti novo odvisnost, kajti ni več nobene ostalo