Župniki po novem svojim faranom v svoji župniji dajo navodila za praznično darovanje (velikonočni ofer). V župniji Ihan so navodila precej jasna – ne za bakrene kovance, da za 50 evrske bankovce.

Župnik Dr. Andrej Marko Poznič je svojim faranom sporočil: Navada je, da se na veliko noč zaključi mašo z darovanjem za potrebe župnije. Na ta dan ne mečemo bakrenih kovancev, kakor to delajo mnogi pri pogrebih v svojo sramoto.

Mislim, da imajo tisti, ki redko pridejo v cerkev, večjo dolžnost ob tako priliki dati nekoliko več, kakor oni, ki redno podpirajo župnijo. Nekaj let nazaj sem priporočil prvim 50 evrov. Ostajam pri tem priporočilu.

Upam, da se bo FURS ukvarjal s tem primerom – ko je jasno naveden znesek, ki ga pričakujejo, potem potrebujejo tudi davčno blagajno. Ampak seveda se v Sloveniji nihče ne bo zganil in obsodil takšnih javnih pozivov …

Napotki za velikonočno darovanje

Napotki za velikonočno darovanje

3 Responses to Praznično darovanje v cerkvi / velikonočni ofer / ne za bakrene kovance, da za 50 evrske bankovce

 1. Joško pravi:

  če bi se že hotel hvaliti pred drugimi, potem pridejo samo plastični (recimo) zamaški v upoštev, pa še s temi ne bi pretiraval, dva do tri bi bilo ravno prav….

  • Joško pravi:

   … ampak to samo zato, ker sodim med tiste, ki jih omenja na koncu, tiste ki imajo večjo dolžnost, ker redko pridem k njim, enkrat na 40 let…

 2. Janez pravi:

  “Ne sodite in ne boste sojeni. Ne obsojajte in ne boste obsojeni. Odpuščajte in vam bo odpuščeno.”

  Lk 6,37

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.