Če obstaja baby shower, zakaj ne bi obstajal tudi dog shower? In z dog shower ne mislim na tuš za pse, ampak na zabavo za pridobitev novega pasjega člana v družino. Sam sem bil sicer prepričan, da je baby shower povsem nekaj drugega, ampak so mi razložili, da je to zabava za starše, ali bodoče starše na kateri se jih obdaruje z darili za njihove novorojenčke.

Imamo torej baby showerje, ki so pritiklina, ki je bila k nam “uvožena” preko morja. In zakaj hudiča ne bi imeli dog showerja za tiste, ki bodo dobili novega psa?

Ideja je dokaj preprosta – na takšnem dog shower žuru bi bili lastniki psov in psi, in povabljeni bi prinesli igračke, hrano in vse ostalo kar potrebujejo novopečeni lastniki psa. Lahko bi imeli pasje tortice, pasje konfete, fotografije novega kužka … In celotna tematika bi bila na temo novega družinskega člana – psa.

Da ne bom malenkosten. Lahko bi imeli tudi cat shower, ali kaj podobnega. Zakaj bi se omejevali, ko pa se lahko vsako priložnost zelo dobro izkoristi v marketinške namene za pospeševanje prodaje. Prepričan sem, da bi proizvajalci proizvodov za hišne ljubimčke z veseljem podprli takšne dog showerje in bi investirali tudi v oglaševanje.

Kdo bo prvi organiziral dog shower in začel služiti denar na našem trgu hišnih ljubljenčkov?

Aha. Na kaj bi morali pomisliti pri pripravi dog showerja?

  • dog shower priredi nekdo, ki ima že psa in je najboljši prijatelj bodočih lastnikov psa – iniciacija
  • celotna tematika dog showerja mora biti v slogu prihajajočega psa – če je čivava, potem mora biti v stilu čivave
  • vabila se pošljejo vsem ostalim ljubiteljem kužkov iz družbe v imenu novega družinskega člana – psa
  • dog shower je za zaprti krog prijateljev
  • tematika pogovorov na dog showerju je povezana s psi
  • na koncu vsak udeleženec dobi obesek s fotografijo novega družinskega člana – psa
  • prireditev se organizira na vrtu, ali pa na primernem prostoru, kajti dog showerju prisostvujejo tudi hišni ljubljenčki, ki bodo novega psa sprejeli v svoj “gang”
Dog Shower Baby Shower za pse
Dog Shower Baby Shower za pse