SLO COMIC CON konvencija Na meji nevidnega predstavitev kampanje EU Imas prav SLO COMIC CON konvencija Na meji nevidnega predstavitev kampanje EU Imas prav

SLO COMIC CON / konvencija Na meji nevidnega / predstavitev kampanje EU “Imaš prav”

Na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču se bo v soboto, 14. septembra 2019,  odvijala konvencija fantazije in znanstvene fantastike, Na meji nevidnega (NMN). Obiskovalci NMN se bodo lahko na stojnici kampanje Imaš pravseznanili s pravicami, ki jih imajo kot potrošniki v EU.

Družili se bodo lahko tudi z zvezdo slovenske Cosplay scene Kayo Solo, influencerko Anjo Susič, tam pa se bo oglasil tudi stand up komik Sašo Stare. Obiskovalcem bodo še  zlasti prišle prav informacije o možnosti odstopa od pogodbe – vračila kupnine v 14 dneh v primeru nakupa preko spleta, saj naj bi po besedah organizatorjev konvencije sodelujoči v Cosplayu velik del svojih rekvizitov kupovali preko spleta.

Obiskovalci stojnice bodo lahko strokovnjaku Zveze potrošnikov Slovenije med 10:00 in 16:00 zastavljali vprašanja s področja potrošniških pravic v EU na katere se osredotoča kampanja Imaš prav in se seznanili z novo spletno stranjokampanje. Na stojnici kampanje Imaš prav bodo prisotni tudi vplivneži z družbenih omrežij, s katerimi se bodo udeleženci lahko pomerili v potrošniškem kvizu.

Obiskovalci konvencije Na meji nevidnega si bodo lahko tudi letos ogledali tekmovanje v Cosplayu ali pa se udeležili delavnice kako izdelati Cosplay oklep. Ogledali pa si bodo lahko tudi tri kratke filme, sveže predstavnike slovenskega akcijskega filma, ali pa se med številnimi drugimi dogodki udeležili okrogle mize z ustvarjalci in drugimi predstavniki iz sveta filma ter demonstracije priprave akcijske koreografije.

SLO COMIC CON konvencija Na meji nevidnega predstavitev kampanje EU Imas prav
SLO COMIC CON konvencija Na meji nevidnega predstavitev kampanje EU Imas prav