tviter racun vlade sds tviter racun vlade sds

Ko uradni vladni tviter račun postane glasilo SdSovcev za potrebe predvolilne kampanje

Zadnje čase vse pogosteje opažam, da je uradni vladni tviter račun postal glasilo SdSovcev za potrebe predvolilne kampanje, kjer se poveličuje lik in delo Janeza Janše in kjer se tvita o stvareh, ki nimajo veze z državo, imajo pa veze s stranko SdS in predvolilnim “bojem”. Iskreno – nisem niti pričakoval, da bo drugače.

Janšistična demokracija je precej nenavadna. Janez lahko vse, ostali ne smejo nič. Če se kdorkoli oglasi, potem sledi “udarec” desnosučnih medijev in desnosučnih trolov, ki začnejo z žaljenjem, poniževanjem in podtikanji. Deja vu. Vsak dan znova in znova.

Razumem. Janez se boji neizbežnega poraza na volitvah. Te dni mrzlično objavljajo, da imajo 100.000 sledivcev na tviterju – čeprav jih je okoli 70 odstotkov lažnih. Niti jih več ne moti, da je vsakomur jasno, da gre za lažne – pomembno je, da se lahko oni dičijo s to številko.

In sedaj k tvitom uradnega vladnega tviter računa, ki je glasilo SdSovcev. Mogoče bi bilo smiselno, da bi tudi druge politične stranke dobile svoj prostor na tem tviter računu, da ga ne bi “abjuzala” zgolj ena stranka. Sem vas malce nasmejal, kajne? Saj je vsakomur jasno, da se to zgodi le v primeru, ko je potrebno obračunati s kakšno izmed strank, ki predstavljajo strah in trepet Janeza in njegovih.

Srčno upam, da bo Uroš Urbanija spisal analizo tega spodnjega tvita, saj zelo očitno ne gre za temo povezano z vlado, ampak zgolj in samo za politični pamlfet SdSovcev.

Upam, da se bo po volitvah določilo pravila “tvitanja” in tem, ki so primerna za uradne državne tviter račune – prav zanimivo bi bilo videti vsa zasebna sporočila, ki jih prejme trenutna ablast na tem računu. V bistvu se bojim, da bo Janez s seboj v anale zgodovine vzel tudi ta vladni tviter račun, saj so očitno investirali ogromno denarja v “fake” sledivce, da bi to pustil novi oblasti.

tviter racun vlade sds
tviter racun vlade sds