Volitve se bližajo, desni troli se množijo na tviterju

Kako veš, da se bližajo volitve? Na tviterju se vsak dan pojavi večje število trolov s Trstenjakove, ki nimajo nobenega sledilca, se pa čutijo dolžne in poklicane komentirati vsak tvit tviterašev z drugega pola. Očitno je to del SdSovske strategije “hibridnega vojskovanja” na družbenih omrežjih, kjer v boj pošiljajo polpismene ljudi, ki zgolj in samo izvršujejo ukaze štaba.

Ne vem zakaj, ampak bil sem prepričan, da SdSovci ne bodo kopirali svoje strategije, ki jo uporabijo vsakič. Naivno sem verjel, da so dobili svetovalce, ki jih bomo predlagali kaj novega. Pa vendar sem se motil in posledično sem si naložil par “očenašev” za kazen. Očitno bo tale predvolilni čas, če bo danes precednik razpisal volitve, potekal tako kot so potekali predvolilni časi že pred tem. Nič novega. Vse bo deja vu.

Lahko priznam, da ima SdS sicer dobro organizirano svojo kletno trolovsko zalego. Ustvarijo kup ženskih tviter profilov, ki jih potem moški tviter profili malikujejo in obožujejo in si med seboj delijo “všečke”. Na žalost je njihov domet omejen, saj dosežejo samo tisti “SdS gang trole”, ki itak vsi razmišljajo z eno glavo – tisto, ki jim daje ukaze. Seveda so glasni, ko jih je veliko na kupu, ko je to “boj eden na enega” pa utihnejo in izginejo, saj niso sposobni parirati preprostim stavkom, da o vprašanjih niti ne razmišljam, saj pride v takšnih primerih do hude stiske in raje dajo rep med noge in se skrijejo v varno zavetje internetov.

Seveda, da ne bi kdo slučajno pričakoval drugače – so vse to anonimni profili. Takšni, ki najdejo profilno fotografijo na internetih in takšni, ki si izberejo žensko ime, imajo pa moški “twitter handle”. Ampak za njih je to nepomembno. Pomembno je, da se borijo za “njihovo stvar”. Da izvršujejo ukaze in da “mešajo drek”. Da poskušajo preusmeriti pozornost z aktualnih problemov na povsem nepomembne probleme, predvsem pa, da pokažejo svojo pripadnost Janezu, ki ga malikujejo in kujejo v zvezde.

Kot že omenjeno zgoraj. Njihov domet je minoren. In najboljša rešitev za boj proti tem trolom je preprosto – blokiranje. Naj se pogovarjajo sami s seboj in imajo občutek kako pomembno so v svojem svetu. Aja, pa še ena značilnost jim je skupna – vsi so nepismeni in imajo težave s slovenskim jezikom. Po njihovem sicer Slovenskim jezikom. In ja, to je ena izmed značilnosti domoglupcev na tviterju.