Za SdSovce ne ablasti ne veljajo zakoni. Za njih ne velja nič. Po njihovem poskusu podreditve STA, ki jim ni uspel, so se odločili, da jim pač ne bodo izplačevali zagotovljenega zneska in jih tako prisilili v kapitulacijo, so se sedaj odločili, da bodo odlomastili še na RTV Slovenija in tam nastavili svoje kadre. Volitve se bližajo in potrebno je imeti čim več medijev, Nova24 in ostali sateliti so pač povsem nepomembni v tej zgodbi.

Generalni direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough je želel, da Natalija Gorščak zamenja urednico informativnega programa Manico Ambrožič, ker je on more. Njo lahko zamenja samo direktorica TV Slovenija. Ker pa Gorščakova tega ni želela storiti, pa je sedaj ona na tnalu in sedaj se SdSovci trudijo zamenjati njo.

Ko bodo zamenjali Gorščakovo, bo pot do novega urednika informativnega programa preprosta, saj bo v.d. direktorja TV Slovenija lahko zamenjal odgovorno urednico in nastavil svoj kader na mesto v.d. odgovornega urednika informativnega programa in potem pripravil teren za namestitev stalnega odgovornega urednika informativnega programa.

Ker generalni direktor nima vzvoda za to in sam ne more storiti tega, kar so si želeli (nima podpore programskega sveta) in je to jasno vsem, so se začeli sklicevati na 16. člen, 4. odstavek zakona o RTV Slovenija:

Kadar Programski svet ne sprejme odločitve v zvezi s soglasjem o imenovanju oziroma razrešitvi direktorja radia oziroma direktorja televizije iz devete alineje prvega odstavka tega člena v roku 15 dni po prejetem predlogu, lahko generalni direktor dokončno odloči brez soglasja Programskega sveta.

Seveda so se za to odločili v času počitnic, ko so ljudje na dopustih in lahko “blitzkrieg” izvedejo potiho in ne na očeh javnosti. Saj je jasno, da bo potem RTV Slovenija postala glasilo SdS partije, kajne?

Še en korak k totalitarizmu v Sloveniji je tole. Ker si pač ablast želi imeti vse vzvode nadzora nad mediji v Sloveniji in ker drugače ne gre, se poslužujejo takšnih prijemov.

Sram jih je lahko! Zelo sram.

pexels anete lusina 5721881