Adria Airways je ostala brez dveh letal bombardier CRJ900 zaradi visokih neporavnanih obveznosti, poroča Siol. Posledično bo to pomenilo, da bo družba morala v naslednjih dneh odpovedati številne lete. Ampak to, da ne plačujejo lizinških obveznosti ni edina težava Adrie – prav tako pri njih zamujajo plače. Jaz pa se preventivno primem za denarnico …

Agonija Adrie Airways traja že precej časa. Dolgo se že govori o njihovih problemih, predvsem pa o prirejanju bilanc. Glede na to, da tudi potniki niso najbolj navdušeni nad Adrio je očitno njihov konec precej blizu, če ne bodo dobili velike finančne injekcije.

Potovanje z Adrio je v zadnjem času povzročalo veliko strahu potnikom. Prestavljeni leti, združevanje letov, zamude in nekomuniciranje so zgolj delčki vsega tega, kar se je dogajalo z letalskim prevoznikom. In potniki so s strahom rezervirali letalske vozovnice, če je bil prevoznik Adria, saj niso nikoli vedeli kje se bo njihova pot končala.

Zanimivo je, da si Adria, ki je v lasti nemškega sklada 4K Invest, želi državne pomoči in v teh dneh pospešeno išče rešitev kako priti do denarja. Jaz resnično upam, da se na vladi ne najde kakšen “dripec”, ki bo ponudil državno pomoč letalski družbi. Mogoče se kdo spomni, da smo v Adrio vložili že ogromno davkoplačevalskega denarja, ker je bil takšen interes posameznikov. Na koncu pa družbo prodali in dobili “sranje”.

Glede na to, da se je veliko stečajev letalskih družb pričelo ravno z zasegom leta, je mogoč tudi ta scenarij glede na njihovo insolventnost. V naslednjih dneh bo kaj več jasnega o tem …

Sedim v letalu in razmišljam / Ryanair
Sedim v letalu in razmišljam / Ryanair