Foto 2 Samsung SpaceSelfie s Caro Delevingne Foto 2 Samsung SpaceSelfie s Caro Delevingne

Prvi selfie v vesolju s Caro Delevingne in družbo Samsung

Samsung Electronics bo v stratosfero poslal Galaxy S10 5G in bo tako uporabnikom omogočil, da svoje selfije pošljejo v vesolje. Pri tako imenovani SpaceSelfie misiji bo sodelovala tudi igralka, manekenka in filantropistka Cara Delevingne, ki bo prva posnela selfie.

Cara je na Instagramu že objavila, kako potekajo priprave in misijo predstavila s pomočjo nepričakovanega obiskovalca – Samsung SpaceSelfie astronavta. Astronavt je Cari prinesel Galaxy S10 5G, s katerim bo Cara prva posnela selfie, ki bo poslan v vesolje. Uporabniki, ki ravno tako želijo svoje selfije poslati v vesolje, lahko te naložijo na spletno stran www.samsung-spaceselfie.com/si/sl/.

Slike bodo prikazane na 17,2-centimetrskem dinamičnem AMOLED zaslonu Galaxy S10 5G pametnega telefona, ki ga bo Samsung dvignil v stratosfero s pomočjo visokotlačnega helijevega balona. Ob vsakem prikazu selfija se bo zajela tudi slika z vesoljskim ozadjem, ki bo poslana nazaj k uporabniku za deljenje na družbenih omrežjih.

Samsung s SpaceSelfie misijo potrjuje pionirski duh družbe in postavlja nove standarde za mobilno tehnologijo. Galaxy S10 5G bo z več kot 200 urami na robu svetovne atmosfere dodatno potrdil zmogljivost Samsung inovacij in dokazal, da so tudi nemogoče stvari možne.

SpaceSelfie pionirka Cara Delevingne

Delevingne prav tako rada presega meje in s svojimi oboževalci deli svoje življenje na družbenih omrežjih. Je popolna oseba za Samsung SpaceSelfie pionirko, saj svoje oboževalce vedno znova navdihuje. Tokrat svoje oboževalce vabi, da se pridružijo novi dobi raziskovanja vesolja.

Cara Delevingne je povedala: “Všeč mi je ideja o vesoljskih potovanjih in komaj čakam, da se začne SpaceSelfie misija. Že intenzivno razmišljam o tem, kakšen selfie naj posnamem, da bo čim bolj epski.”

Kako bo potekala Samsung SpaceSelfie misija

Visokotlačni balon za velike višine v velikosti košarkarskega igrišča (10,5 m x 18 m) se bo dvignil iz izstrelitvene ploščadi v Južni Dakoti v ZDA. Nosil bo tovorno škatlo, v kateri bo tudi Galaxy S10 5G pametni telefon. Balon se bo dvignil na višino skoraj 20.000 m.

Obremenitev balona je zasnovana tako, da zagotavlja zajem fotografij najboljše kakovosti s faktorjem zemeljske ukrivljenosti in odsevne svetlobe od sonca, sončna energija pa poganja tako balon kot sam Galaxy S10 5G pametni telefon.

Za podporo SpaceSelfie sta bili razviti dve prilagojeni aplikaciji. Prva je prizemna aplikacija,  ustvarjena za pošiljanje in prejemanje selfijev med spletno stranjo in balonom.

Druga aplikacija je zasnovana za Samsung Galaxy S10 5G in komunicira s fotoaparatom ter mu zapoveduje, da fotografira selfije, prikazane na drugem zaslonu. Aplikacija za Galaxy S10 5G nato prizemni aplikaciji sporoči, da sliko pošilja nazaj na zemljo, prizemna aplikacija jo pa nato pošlje nazaj k uporabniku.

Priprava Galaxy S10 5G pametnega telefona za potovanje v vesolje

Samsung je z Galaxy S10 5G ustvaril tako trpežen telefon, da vzdrži ekstremne razmere, tudi brez dodatne izolacije ali dodatnega ohišja.

Galaxy S10 5G je bil podvržen strogim testom pred predstavitvijo in je vzdržal temperature do -65 °C. Ravno tako zaslon zdrži velike pritiske pri velikih nadmorskih višinah in ne poči oziroma ne pride do kondenzacije.

Benjamin Brown, direktor marketinga pri Samsung Europe, je dejal: “Na Samsung zaslonih se dogajajo neverjetne stvari in #SpaceSelfie je odlična kampanja za prikaz tega. Upornikom dajemo priložnost, da pokažejo svoj obraz vesolju. Nenehno premikamo meje možnega in s SpaceSelfie misijo bomo pokazali, da se nemogoče stvari lahko zgodijo s Samsung tehnologijo – tudi na robu vesolja.”