Flower and Spice modern apothecary4 Flower and Spice modern apothecary4

Kozmetika Flower and Spice / kako moški testira kozmetiko in kako sem postal beauty blogger

Kozmetiko in blagovno znamko Flower and Spice je ustvarila Karmen Novak, ko se je preselila na Nizozemsko. Njena kozmetika je naravna, organska (ekološka), dermatološko testirana in proizvedena v Švici. Jaz pa sem postal beauty blogger in sem se lotil testiranja njene kozmetike na malce drugačen način.

Karmen poznam že več kot desetletje. In ko sem jo srečal lansko leto na Odprti kuhinji, ko je bila na obisku v Sloveniji, me je vprašala, če bi tudi testiral njeno kozmetiko – ker nisem beauty blogger in nimam pojma o teh stvareh, sem malce okleval. Ko me pred kakšnim tednom vprašala po naslovu, pa ni bilo več poti nazaj. Ta objava ni plačan, niti sponzorirana – gre za testiranje kozmetike Flower and Spice na moj način.

Flower and Spice kozmetiko je Karmen razvijala par let. Najprej se je izobraževala na tem področju na Formula Botanica, potem pa se je lotila ustvarjanja formul za svoje kreme, pilinge in serume. Njeni izdelki so premium kvalitete in to je opazno že tudi po samem dizajnu.

Ko je zjutraj pozvonil poštar s paketom, me je malce stisnilo. Nisem moški, ki uporablja kreme, pilinge in serume. Predvsem pa niti ne vem kako se lotiti nanašanja teh stvari na obraz. Ko sem začel odpirati paket, sem bil navdušen.

Čudovita embalaža in zraven tudi navodila in trije različni izdelki MIDNIGHT BEAUTY, rich revitalising serum / SOOTHE AND REPAIR, daily moisturiser / INSTANT GLOW, calming exfoliator in trak za držanje las (jaz ga nisem mogel izkoristiti v popolnosti).

Kaj mi je kot moškemu pomembno pri kremi? Verjetno sem eden izmed redkih, ki mu ni pomemben zgolj vonj, struktura in pa sestavine – predvsem mi je pri kremi pomemben njen okus! Da, prav ste prebrali – okus kreme, ki ga stestiraš na povsem preprost način – kremo daš na jezik. Se sprašujete zakaj? Ker v končni fazi, če ženska uporablja kremo in jo moški poljubi dobi na ustnice (tudi na jezik) okus kreme. In če ima krema ogaben okus (priznam, da je precej najdražjih krem ravno takšnega okusa) potem je tudi poljubljanje precej neprijetno. Če mogoče dam malce bolj plastičen primer – ženski lip gloss – najpomembnejši je njegov okus in to, da ni lepljiv. Izdelki Flower and Spice so veganski, kar pomeni, da sem jih lahko testiral po svoji metodi.

Ko sem poguglal podatke kako se izvaja piling (vse je enkrat prvič) sem se prestavil v kopalnico in začel s tretmanom. Najprej sem na suho kožo nanesel piling in ga pustil na obrazu dve minuti. Vonj je čudovit in ja, sem zelo občutljiv na vonje in ta me je definitivno prepričal, saj nima vonja po “industriji”, ampak je nežen in prijeten in zelo naraven. Ko sem stal pred ogledalom in razmišljal o tem koliko moških ima takšen vsakodnevni ritual …

Nadaljeval sem z nanosom seruma, ki sem ga dal na dlani in ga rahlo pritisnil na obraz. Kljub temu, da sem pričakoval, da se bom po nanosu seruma svetil kot velikonočno jajce, ki je namazano z oljem, temu ni bilo tako. Serum se je vpil v mojo očitno delno suho kožo in ustvaril prijeten občutek. Tudi serum ima prijeten vonj in tudi okus.

Na koncu pa je sledil še nanos kreme – ki sem jo najprej preizkusil. Njen vonj je prijeten in ravno prav močan. Njen okus pa je še boljši in tudi v kombinaciji z mojo kožo je bil vonj prijeten. Ker mi je bil okus všeč, sem parkrat poskusil kremo in ugotovil, da je tudi edibilna. Predvsem pa mi je všeč, da se je Karmen odločila, da naredi celotno kolekcijo na zelo visokem nivoju in da to ni ena izmed doma zvarjenih pomad, ki so v zadnjem času zelo popularne, ko je vsak postal proizvajalec kozmetike in je trg preplavljen z domačimi zvarki.

Moja koža po uporabi izdelkov Flower and Spice ni bila mastna. Je pa lepo dišala. In ne, ne morem napisati, da sem se zjutraj prebudil 10 let mlajši, saj to ne gre tako kot v TV oglasih. Bom pa večkrat uporabil njene izdelke – in ko bom stal pred ogledalom in nanašal te izdelke na obraz se sam sebi ne bom zdel “čuden”, kot sem se zdel sam sebi sedaj. Glede na to, da koža tudi eden izmed pokazateljev urejenosti človeka …

Moje mnenje o izdelkih Flower and Spice? Brand, ki komunicira točno to kar tudi ponuja – naravne sestavine, kvalitetno izdelavo in čudovito izkušnjo. Predvsem pa so izdelki Flower and Spice prijetni za mojo kožo in tudi za moj vonj in okus. Kar pa šteje.

Karmen, hvala še enkrat za tole brco v rit in možnost, da sem postal beauty blogger – vsaj za en dan. In ja, priporočam njeno kozmetiko!