Novoletna darila par idej Novoletna darila par idej

Božična in novoletna darila / par idej

Kaj kupiti za novoletna darila? Kaj podariti za božična darila? Kako osrečiti ljudi, ki jim bomo podarili novoletna in božična darila in pri tem ne bomo bankrotirali? Spodaj je par mojih predlogov …

Ko se december začne prevešati v drugo polovico nas stisne. Treba je nabaviti novoletna in božična darila. Stisne nas ne samo pri srcu, ker roko na srce, nimamo pojma kaj kupiti, kot tudi v denarnici, ki bridko joka konec meseca.

Sam s tem večinoma nimam problemov, ker sem se že pred leti odločil, da ne podarjam daril takrat, ko jih nekdo pričakuje. In novoletna in božična darila sodijo v to kategorijo. Ne gre za “škrtost”, ampak dejansko vsako leto postajam bolj indiferenten do nakupovalnih mrzlic in evforije, ki v nas prebudi potrošnika, ki mora kupiti vse, kar vidi.

Zadnja leta na vsakem koraku poslušam, da je potrebno podariti doživetja in ne zgolj stvari. Spodaj je spisek daril, ki se meni zdijo smiselna in ki sem jih tudi sam preizkusil ali pa jih imam rad. Vsak od njih ima pač svojo zgodbo.

Če sem komu pomagal pri izbiri darila, bom vesel. Seveda pa se sam, če je le možnost nagibam k temu, da nekomu raje podarim svoj čas – ki je edina dobrina, ki je ne morete kupiti in ki je dobrina, ki se je premalo zavedamo.

Jebeš doživetja in jebeš stvari – podarite čas in podarite objem. In marsikdo bo precej bolj vesel tega, kot pa če mu podarite zopet nogavice, bonboniero, ali pa najbolj preprosto – denar.

Novoletna darila par idej
Novoletna darila par idej