Poslanka SNS Lidija Ivanuša prestopila v SDS / Zmago nima sreče z ženskami, vse mu pobegnejo

Zimski prestopni rok se je začel, bi lahko komentiral odločitev poslanke SNS, Lidije Ivanuše, ki se je odločila za prestop v SDS. Verjetno bo šel po njenih stopinjah kmalu tudi Robert Polnar, poslanec Desusa.

Glede prestopa se mi zastavlja dokaj preprosto vprašanje – njo so izvolili volivci, ki so oddali glas za stranko SNS in ne za stranko SDS. Kljub temu, da se je to v zgodovini zgodilo že večkrat, pa bi morali takšne stvari predvideti in jih onemogočiti. Namreč, če se poslanec odloči, da mu ni več všeč v “njegovi stranki”, naj potem odide iz politike in naj na njegovo mesto pride nov poslanec iste stranke … Volk sit, koza cela ..

Lidija Ivanuša je svojo obrazložitev za zapustitev stranke SNS zapisala tudi na Facebooku:

»Spoštovani, 

obveščam vas, da sem z današnjim dnem nepreklicno izstopila iz članstva Slovenske nacionalne stranke in iz poslanske skupine Slovenske nacionalne stranke. Razlogi za izstop so v vrednotni in profesionalni nezdružljivosti stališč z vodstvom stranke. Iskreno sem hvaležna vsem volivkam in volivcem, ki ste mi zaupali svoj glas na državnozborskih volitvah in prav iz odgovornosti do vašega zaupanja, sem morala sprejeti to odločitev. Ravnanja Slovenske nacionalne stranke v zadnjem času ne odražajo ciljev in vrednot, ki so zapisane v programskih dokumentih stranke in zaradi katerih sem se odločila za aktivno politično udejstvovanje. Mnogi med vami ste me upravičeno spraševali, zakaj podpiramo vlado, ki izvaja promigrantsko politiko, zakaj glasujemo proti višjim povprečninam, ki bi omogočile bistveno hitrejši razvoj slovenskih občin. Iz vaših besed je bilo moč razbrati očitke, da se prodajamo v zameno za politično funkcijo. 

V politiko se nisem podala zato, da bi si reševala svojo eksistenco, niti zato, da bi kimala in delovala v nasprotju s svojimi prepričanji. V politiko sem šla zato, ker želim konkretno prispevati k boljšemu življenju državljank in državljanov. Tega v okviru Slovenske nacionalne stranke ne morem uresničevati, zato je izstop edina možna in korektna odločitev. 

Ker se zavedam, da bi imela kot samostojna poslanka v parlamentu težko bistven vpliv na politično odločanje, sem sprejela odločitev, da se kot članica pridružim Slovenski demokratski stranki in njeni poslanski skupini. Njene vrednote domoljubja, nacionalne varnosti, skrbi za slovenske državljane, podjetnike, starejše, … so tiste vrednote, s katerimi se lahko brez težav poistovetim ter upam na korektno in produktivno sodelovanje.«