V Sloveniji je preko 200.000 poslovnih subjektov. Vendar država sklene 30.000.000 pogodbo za dobavo zaščitne opreme s podjetjem Acron, kjer je po naključju zaposlena mati Mateja Tonina. Naključje? Moram tudi verjeti, da štorklja prinese otroka in da Dedek Mraz obstaja?

To, da država mimo razpisov sedaj nabavlja za 100 in več milijonov zaščitne opreme bi še nekako razumel – ustvarili so idealne razmere, kjer lahko to zaradi potrebe počnejo. Tudi bi še nekako verjel, da sta Tonin in Počivalšek izgubila tovornjak s 3.000.000 zaščitnimi maskami, čeprav sta bila ves čas v kontaktu z voznikom tovornjaka – kasneje se je izkazalo, da sta lagala in so ju nategnili – vendar v teh razmerah se zgodi tudi to.

Ampak to, da podjetje Acron, ki se ne ukvarja s prodajo ali zastopstvom podjetij, ki se ukvarjajo z zaščitno opremo, dobi pogodbo za 30 milijonov za dobavo zaščitne opreme in slučajno je v njem zaposlena mati Mateja Tonina. To pa precej težje požrem.

Včeraj se je sicer odzval Matej Tonin in povedal, da nima s tem nič. Da tudi njegova mati nima nič s tem. In da tudi ministrstvo za obrambo s tem nima nič.

Ja, in svizec zavije čokolado. Si lahko kdo za trenutek predstavlja kaj bi se zgodilo, če bi bil namesto Tonina kdorkoli iz prejšnje vlade v takšni vlogi? Kateri mediji bi vse pisali o tem in kaj bi se mu vse očitalo? Sedaj, ko je v tej zgodbi Tonin pa določeni mediji gledajo stran.

Ko drzava sklene 30 mio vredno pogodbo s podjetjem kjer je zaposlena mati Mateja Tonina
Ko drzava sklene 30 mio vredno pogodbo s podjetjem kjer je zaposlena mati Mateja Tonina