Protesti Hojs5 Protesti Hojs5

Zakaj minister za notranje zadeve primerja kolesarje z vardo?

Varda je zablokirala policijsko postajo v Slovenski Bistrici, kolesarji pa se vsak petek odpravijo po ulicah Ljubljane in končajo svoje kolesarjenje na Trgu republike. Ampak minister za notranje zadeve to dvoje enači – po njegovem gre za provociranje policije (vir).  Očitno živi v neki drugi galaksiji, kjer veljajo drugačna pravila. Ali pa smo mi napačen narod, ki ga je treba spremeniti?

To, da minister Hojs ni odreagiral takoj v nedeljo, ko je varda v Slovenski Bistrici zablokirala policijsko postajo dovolj pove o tem kako on gleda vse skupaj. Na drugi strani pa je skočil v zrak, ko se je eden izmed kolesarjev fotografiral s policistom na protestih v Ljubljani.

Seveda je vsakomur jasno, da se to dvoje ne da enačiti. Mogoče lahko zapišem malce bolj plastično tole. V petek zvečer se preko 10.000 kolesarjev (po podatkih policije sicer 5.000, ampak verjetno Hojs narekuje številko) zbere v Ljubljani in se mirno vozi naokoli na kolesih. Za rekreacijo, predvsem pa za to, da pokažejo, da jim ni vseeno za to kar se dogaja.

Kljub temu, da si marsikdo želi uzurpirati proteste, predvsem pa, da številni troli poskušajo anulirati to pravico do protestiranja, ki nam je dana z ustavo, so to mirni protesti. Ampak imajo močno sporočilo. Večina nasprotnikov protestov ne razume zakaj se je potrebno zbirati in zakaj proti Janezu Janši, ko nas je lastnoročno rešil Covid-19, kajne?

Kolesarji ne gredo na policijsko postajo, ker so policisti v preteklih tednih napisali cel kup kazni tistim, ki niso bili ubogljivi. Še več, policija sama pripravi ograje okoli parlamenta, da ga varuje, čeprav ni bilo do sedaj nobenega nasilja med protestniki na kolesih. V bistvu sami sebe okupirajo. Pri vardi je bilo nasprotno.

Ampak za ministra Hojsa je to isto. Če kolesariš, ali pa če zablokiraš policijsko postajo. S tem, da imaš o kolesarjih zelo negativno mnenje, medtem ko o vardi ne govoriš, jim ne groziš, predvsem pa ti je vseeno, če se v Sloveniji vzpostavljajo paravojaške enote, ki služijo – verjetno je vsakomur jasno za kaj gre, kajne? Ampak seveda so dvojni vatli, saj kaj drugega ni za pričakovati.

Zabavno je, da je vsak teden več kolesarjev. Da jih ni več zgolj v Ljubljani, ampak tudi po ostalih krajih po Sloveniji. Da je vse več starejših, ki ne pristajajo na to “demokracijo prosto po Janezu”, ki se spreminja v enoumje. Ampak minister Hojs tega ne razume. On lahko mirne duše vrže kolesarje in vardo v isti koš.

  1. find najde na celi strani 9 krat Hojs, v 8. primerih je spredaj beseda minister!
    Roni predlagam, da ne ne pišeš več minister Hojs ampak samo Hojs ali pa hojs, ker on ni in ne more biti moj minister…

Komentarji so zaprti.