V Hrastniku je trenutno 73 okužb s Covid-19. 41 okuženih je oskrbovancev doma, 11 zaposlenih v DSOju in 21 občanov Hrastnika. Dva oskrbovanca v DSOju sta umrla zaradi Covid-19. Vse bolj postaja očitno, da se tej vladi jebe za Hrastnik in da lahko jutri vaš kraj postane “Hrastnik” – ko boste prepuščeni sami sebi in vam vlada ne bo priskočila na pomoč.

Hrastnik je trenutno največje žarišče Covid-19 v Sloveniji. Dva mrtva v zadnjih dneh očitno nista dovolj alarmantna, da bi vlada karkoli storila v smeri reševanja situacije v katero so prepuščeni prebivalca kraja, predvsem pa zaposleni v DSOju.

Kljub opozorilom stroke med prvim valom očitno vlada ni imela časa – ali pa, kar je še bolj žalostno, sposobnosti pripraviti načrtov reševanja situacij v DSOjih in so zgolj upali, da se ne bo več ponovil scenarij iz prvega vala, ki je pokazal, da niso znali zaščiti najranljivejših. Število mrtvih iz DSOjev v prvem valu bi moral biti jasen pokazatelj, da je vlada “zajebala” in da so za številne žrtve krive prav napačne odločitve.

Žalostno je takole opazovati to dogajanje in po drugi strani opazovati ukvarjanje vlade z povsem nepomembnimi stvarmi, ki pa imajo nalogo zgolj odvračanja pozornosti od primerov kot je dogajanje v Hrastniku.

Jutri lahko vaš kraj postane “Hrastnik”. Zavedati se moramo, da smo vsi v istem dreku in da imamo ljudi v vladi, ki pač raje skrbijo za lastne interese, kot pa, da bi skrbeli za tisto, kar naj bi jim bilo poslanstvo.

Predvidevam, da bo tudi za to situacijo kriv Marjan Šarec, kot je bil za vse kar se je dogajalo med prvim valom.

NIJZ Koronavirus Priporocila