Najnizja cena goriva v Sloveniji Najnizja cena goriva v Sloveniji

Najcenejše gorivo je v Ivančni Gorici – 0.970€ / portal goriva.si

Od danes cene goriv niso več regulirane s strani države in vsak bencinski servis lahko po “mili volji” odloča o ceni goriva. Danes je najcenejše gorivo v Ivančni Gorici – na bencinskem servisu FE_Trading d.o.o. / FE_AVANTI_IVANČNA GORICA lahko natočite gorivo 95-oktansko gorivo po ceni 0.970€ in dizelsko gorivo po enaki ceni – 0.970€.

Vlada se je odločila za deregulacijo cen pogonskih goriv, kar bo za potrošnika verjetno pomenilo, da bo na koncu plačal precej višji znesek za gorivo kot ga je do sedaj. Ta uredba začne veljati z današnjim dnem in predvidevam, da bo prinesla celo vrsto konfuznih situacij za potrošnike, ki jim vsak cent nekaj pomeni. Če je bila sedaj cena goriva deregulirana zgolj znotraj avtocestnega omrežja in cene so bile višje kot sicer, pa bo sedaj to opcijo imel vsak bencinski servis posebej.

Seveda me je danes zanimalo kako so se odzvali na to uredbo državo na bencinskih servisih. Očitno se niso, saj je edini, ki je spremenil ceno že zgoraj omenjeni bencinski servis v Ivančni Gorici, ki se je odločil, da bo spustil cene goriv. Ostali še vedno ostajajo na ceni 1 evrov za liter.

Prav tako pa je začel delovati portal goriva.si, kjer lahko preverite cene goriv. Glede na to, da je vlada ta ukrep sprejela tudi zaradi “konkurenčnosti”, me zanima kako bo vzpostavila konkurenčno okolje tam, kjer ima primat zgolj ena naftna družba in bodo potrošniki odvisni zgolj od ene same družbe. Gre v tem primeru za konkurenčnost, ali pa zgolj za dodatno polnjenje “žepov” naftne družbe katere delnice je pred časom kupil tudi minister Vizjak. Ni naključij, kajne?

p.s.: ta FE Trading je bivši Hofer, ki se je preimenoval v Avanti – in že od nekdaj ponujajo 3 cente cenejše gorivo.

p.p.s: tudi AMZS imajo aplikacijo s podatki o cenah goriv – https://www.amzs.si/aplikacija

Najnizja cena goriva v Sloveniji
Najnizja cena goriva v Sloveniji
  1. To je Hofer črpalka. Ti so že dosedaj imeli 3 cente cenejše gorivo…

    1. to je na vseh črpalkah, ki so na parkirišču od HOFERja.

  2. Če kupiš v Tušu nad 100 eur pridobiš na TUŠovo kartico kuponček za 5 centov popusta pri naftnih derivatih če tankaš na MOLu.

  3. V Nemciji je enako. Ko je najvec avtomobilov po cesti ko grejo ljudje na delo oz nazaj domou in vikende je gorivo drazje. Med dnevom, podvecer pa ceneje. Pomoje bo podobno tudi pri nas.

Komentarji so zaprti.