Bliža se 15. november in čas za zimske gume. Lotus je v garaži, Tesla ima zimske gume, Mini pa je potreboval nove zimske gume. Ker je ponudnikov ogromno, me je zanimalo kdo ima najbolj ugodne cene. Po par urah klikanja sem ugotovil, da imajo najcenejše gume za Minija na gumenadom.si. Cena za eno gumo se razlikuje tudi za več kot 30 evrov med različnimi ponudniki.

Za Minija sem iskal gume: Sava Eskimo, velikosti 195/55R16. Najprej sem se lotil iskanja gum s primerjalnikom cen ceneje.si in ugotovil, da so cene med ponudniki precej razlikujejo. Najdražja guma je stala 84,50, medtem ko je bila najcenejša 69,20 evra.

Ker sem upal, da bom našel še cenejše gume sem primerjal cene na gume-direkt.com, avto-gume.com, liderpnevamtike.si in še cel kup drugih spletnih strani, ki prodajajo gume. In na koncu prišel do zaključka, da so gume dober biznis, kjer so očitne dobre marže in se odločil za nakup na gume na dom.

Najboljša stvar pri tej spletni strani je, da lahko vpišeš VIN številko vozila in ti ponudi vse možne velikosti gum, ki jih lahko daš na vozilo. Kar za mene laika pomeni precej lažjo izbiro gume, predvsem pa primerjavo cen med različnimi velikosti. Ne, ni mi pomenbno ali je guma 18 colska ali 16 – pomembno je, da je prava za vozilo, predvsem pa da za njo ne dam “ledvice”.

Ker sem vmes vnesel še VIN številko Lotusa sem odkril, da lahko dobim tudi zimske gume zanj. Tega seveda ne bom naredil, naj vozilo s katerim sem v letu dni prevozil skoraj 8000 kilometrov malce počiva in upam, da ga spomladi nadomesti Emira.

Naročil gume, izbral prevzemno mesto, dobil še popust na premontažo in sedaj grem na menjavo gum. In d0 15. marca imam mir z gumami.

Ta objava ni plačana, ali kako drugače sponzorirana. Ker smo ljudje med seboj zelo različni, se seveda lahko izkušnja nekoga drugega povsem razlikuje od moje!

gumenadom
gumenadom