Včeraj sem zamenjal zimske gume, danes imam sneg

Uporaba zimskih pnevmatik je, po 114. členu Zakona o varnosti cestnega prometa, obvezna od 15. novembra do 15. marca.
In včeraj je nastopil dan, ko sta Tigra in Astra dobili sveže, poletne gume.
Danes zjutraj pa presenečenje. Sneg! Itak!
Da je danes sneg, izrecno poudarjam, ni kriv Janez Janša, ali njegova ablast! Takšnih zaslug mu pač ne morem pripisati!

 1. lani se je to zgodilo meni, tako da jih letos se nisem zamenjal. bos vedel za prihodnje leto :)

 2. Samo v info: Zimska oprema je obvezna tudi v času zimskih razmer. O tem govori takisto 114. čl. navedenega zakona, samo do konca ga je treba prebrati. ;)))

  Kam se ti je pa tako mudilo? Danes mi je končno prav prišel moto: Kar lahko storiš danes, naj počaka do jutri, ali pojutrišnjem.

 3. hahahah. Moj fotr jih je tut 2 dni nazaj zamenju in to s pridihom “Glej, kako jaz ne čakam do zadnje minute, da naredim kako stvar, ti boš pa spet čakala do zadnje sekunde …” ;-)

  o kako sem se zjutraj prisrčno nasmejala, hahaha.
  Ma pa srečo, da danes ne nuca nič avta, ampak vseeno …

 4. Jaz ne razumem, zakaj vsi nekaj hitite menjati gume.. res, da je po zakonu 15ga, ampak vseeno.. kaj vas prejšnje zime res niso nič naučil ?

  @had te bom drugo leto opomnil :D

 5. Današnje jutro je bilo precej fascinantno. Napovedovali so le do 500 m nadmorske višine, pa še to dež/sneg. Niti pod razno si nisem mislil, da bi danes sneg padal, glede na včerajšnjih 20 °c. :)

 6. Niso si upali. Ko pa vemo kako kakšen vik in krik se je gnalo ne dolgo nazaj pa od vsega skupaj ni bilo nič. So bili malce bolj previdni zdaj. Pa imamo. Zimske gume pa so še na avtomobilu.

 7. Vsako leto je v Marcu sneg, predvidoma po 15. zakaj taka panika?
  Ko so zimske razmere rabiš zimsko opremo. Smešno je, da te policaj kaznuje 31.12, ker nimaš zimskih gum, zunaj je pa 16 stopinj in sonce..

 8. Saj zimska oprema niso samo zimske gume… ampak lahko tudi letne s 4 mm profila (ali tam nekje) in verige v prtljazniku …

  Jaz sem imel ze dokaj slabe zimske gume… in sem se danes veliko brez skrbi vozil z dobrimi letnimi, kot pa se pred parimi dnevi s slabimi zimskimi…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja