Ste samozaposleni in delate doma? Ste vedeli, da morate izpolnjevati pogoje PCT tudi v tem primeru? Ne, ne gre za poskus neslane šale, ampak gre za dejanski odlok, ki ga je sprejela ablast in očitno se nikomur, ki je sodeloval pri tem, ta ukrep ni zdel vsaj smešen, če že ne povsem neumen in butast. Ampak od ljudi, ki so na ablasti niti ne bi pričakoval, da znajo uporabiti možgan in sprejeti vsaj malce smiseln odlok.

Pa vendar to, da morate kot samozaposlen izpolnjevati PCT pogoje še ni največja ironija. Lahko se samotestirate, če ne izpolnjujete PCT pogojev, čas in kraj odloči odgovorna oseba, vendar inšpektorji nimajo pristojnosti nadzora v domovih delavcev, saj je za preverjanje PCT pogojev odgovoren delodajalec. Sredstva za teste zagotavlja delodajalec in v primeru neizpolnjevanja pogojev lahko delodajalec ukrepa v skladu z zakonom in delavcu izreče opomin ali druge disciplinske sankcije.

Sedaj pa povsem plastičen primer (jaz izpolnjujem PCT pogoje):

  • sem samozaposlen in delam od doma – nimam stika z drugimi ljudmi, ampak to je nepomembno, izpolnjevati moram PCT pogoje, da lahko delam doma
  • sam sebe moram kontrolirati, če izpolnjujem PCT pogoje
  • če ne izpolnjujem PCT pogojev se moram testirati – čas in kraj določi odgovorna oseba (sam sebi določim čas in kraj testiranja)
  • sam moram narediti zapisnik testiranja in ga podpisati kot delodajalec
  • sam sebi moram plačati teste, ker sem sam sebi delodajalec
  • če se uprem sam sebi in nočem opraviti testiranja, potem me čaka opomin, ki si ga moram napisati sam
  • če se še vedno ne želim testirati in sem torej v “neskladju” z odlokom, si lahko sam dam odpoved delovnega razmerja

Sedaj preberite vse skupaj še enkrat. In ne. Ne gre za poskus šale. Gre za dejanski odraz shizofrenosti te ablsti, ki se prav trudi, da bi se ji vsi smejali in se delali norca iz ljudi, ki sprejemajo odloke, ki nimajo veze z realnostjo in so zgolj in samo namenjenu “jebanju naroda v glavo”.