squid game squid game

Squid Game / nova serija Netflixa

Squid Game je nova serija Netflixa, ki je v zelo kratkem času obnorela svet. Squid Game je devetdelna južnokorejska serija, ki ima za glavni motiv igro preživetja in posledično je pritegnila pred “zaslone” ogromno število gledalcev po celem svetu in igralci iz serije Squid Game so v zelo kratkem času postali zvezdniki – 17. septembra je bila Squid Game predvajan prvič.

Nisem ljubitelj serij. Parkrat sem poskusil, pa vendar ugotovil, da nimam ne volje ne energije, da bi si ogledal vse epizode vseh sezon ene serije. Preprosto mi ne potegne to “nategovanje” zgodbe. Tudi pri Squid Game je bilo podobno.

S težkim srcem sem se odločil, da pogledam to novost o kateri berem na vsakem koraku. In če se vam ne da brati naprej – priporočam. Sicer nisem strokovno podkovan na tem področju, ampak serija je odlična. Tako sama zgodba, kot zasnova in tudi posnetki. Predvsem pa se serija igra s čustvi in ne pusti gledalca razočaranega.

Seveda je serija “posvečena” ceni preživetja v kapitalizmu. Postavljena v okolje, ki zaznamuje ljudi in ki se poskušajo rešiti svojih okov na različne načine, pa vendar jim “kapitalizem” ponudi možnost, da se “rešijo” in pri tem obogatijo. Ampak pri tem morajo tvegati svoje življenje.

Glavni protagonist serije je Seong Gi Hun in v prvi seriji vidimo njegov motiv za vstop v Squid Game. Tipičen primer človeka, ki se znajde v nezavidljivem položaju in ne najde poti iz te situacije, zato je pripravljen storiti vse, da bi se izkopal iz dolgov in začel živeti.

V serijo Squid Game je vključenih šest otroških iger in ob gledanju se bo marsikdo preprosto identificiral s protagonisti, ki so si med seboj različni, vendar so vsi v enaki situaciji. Glede na to, da gre za preproste igre, ki nimajo zahtevne mehanike se tako gledalci bolj fokusiramo na različne like in z njimi doživljamo zgodbe, ki se dogajajo.

Aja, zakaj mi je Squid game všeč? Ker je devet delov, ki si jih lahko pogledam v enem vikendu in niso razvlečeni in niso sami sebi namen. Bum in akcija. In priznam, da mi je všeč podzgodba, kjer je prikazana vsa beda kapitalizma, predvsem pa kjer pridejo na dan odnosi med ljudmi, ki so v situaciji, ko nimajo več rešitve.

Priporočam, čeprav nisem poznavalec serij.

 

squid game
squid game
  1. Fascinantna serija, sploh nisem pričakovala takšnega konca! Toplo priporočam vsem, ki imajo radi tovrstno vzdušje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja