kruhobórecslabš. kdor se bori, si prizadeva (samo) za materialne dobrine (vir). Ta definicija je odlična, vendar imam jaz boljšo – kruhoborci so tisti ljudje, ki so dobili svoje položaje zaradi pripadnosti določeni politični opciji. Za njihov podporo tej politiki so bili nagrajeni s stolčki in z dobro plačo. Ker se bližajo volitve, se mi zastavlja vprašanje – kaj se bo zgodilo s temi kruhoborci.

Glede na število menjav, ki jih je izvedla ta ablast v svojih dveh letih vladanja, bo čiščenje kruhoborcev zagotovo precej naporno delo. Srčno upam, da obstajajo kakšni spiski imen in priimkov, ki bi jih morali mediji objaviti javno in posledično bi bilo vsakomur lahko jasno kako so si ti ljudje pridobili svoje položaje, predvsem pa odlične plače.

Ker je do 24.4.2022 še 44 dni se bo v tem času seveda še povećalo število menjav in zaposlitev na pomembnih funkcija, kajti nekako se mora ta ablast “zahvaliti” vsem svojim podpornikom in jih nastaviti na odgovorne položaje, kjer bodo imeli odlične plače, čeprav ne bodo imeli pojma zakaj so na tistem položaju.

Glede na to, da sem prepričan, da si je kdo delal spisek kruhoborcev, bi ga prosil, če ga lahko deli – mogoče ga imajo celo politične stranke, saj me dejansko zanima kje vse so “harali” ablastniki in kako globoko so šli v menjave.

Povod za tole pisanje je informacija, da naj bi “šef” Ukoma – Uroš Urbanija kandidiral za “šefa” RTV Slovenija. Saj je vsakomur jasno za kaj gre, kajne? Da je treba pred volitvami dobiti še ta medij pod svojo kontrolo in potem se bodo taisti ljudje pizdili nad Rusijo in njihovo propagandno mašinerijo.

In ja, kaj se bo zgodilo s kruhoborci po volitvah?

kruhoborec
kruhoborec