had blog roni kordis had blog roni kordis

Če ne zmagam na volitvah, bom zamenjal volivce

21.1.2008 – Janša VS Pahor – 83% VS 17% v oddaji Vroči stol. Kazalo je odlično. Pričakovanja so bila visoka – vsaj 42% volivcev naj bi se odločilo za SDS na teh volitvah. Vendar je realnost povsem drugačna. SD VS SDS – 30,50% VS 29,29%
Ljudje so se naveličali floskul, ki jih je trenutna ablast uporabljala štiri leta, ko nas je prepričevala, da statistično živimo bolje, vendar prazna denarnica je bila realnost, ki je kazala drugačno sliko. Pa vendar ne bom o deželi, kjer se cedita med in mleko, pisal v tem zapisu.

Volitve so mimo in v zadnjih dneh spremljam odzive ljudi iz SDS-a na trenutne rezultate volitev:
Virant: SDS je bila v volilni kampanji deležna številnih udarcev pod pas (vir)
Virant: Če ne bomo zadovoljni z odločitvijo, bomo šli na sodišče (vir)
SDS zahteva ponovno glasovanje: Bo zaplet povzročil odlog oblikovanja DZ in vlade? (vir)
Janša za Radio Ognjišče: Nekdo, ki nima izkušenj, je lahek plen (vir)
“Blok tranzicijske levice” ne nastopa samostojno, ampak ima v ozadju botre (vir)


Nikoli, ampak res nikoli si nisem mislil, da se bo Janez Janša tako krčevito oprijemal ablasti, ki jo je imel zadnja štiri leta v rokah. In kljub temu, da ga nimam ravno najbolj v čislih, si nisem mislil, da se bo spustil na takšen, ampak povsem njegov nivo. Namesto, da bi bil politično higiensko kulturen, sedaj poskuša še z zadnjimi atomi spremeniti potek in rezultate volitev in se obdržti še štiri leta na ablasti. Bolj slabo mu uspeva, vsaj po zgoraj omenjenih naslovih.

Ko so menjali odgovorne urednike na Delu, v tistem obdobju, ko je imel Janša še vpliv nad Delom, sem razmišljal precej podobno, kot razmišljam sedaj. Zamenjajmo bralce, pa bodo le ti spet kupovali Delo. Oz. če ne zmagam na volitvah, bom zamenjal volivce.

In vse te sile kontinuitete, ki delujejo v ozadju, vsa ta natolcevanja, da vse to vodi Milan Kučan in Zoran Jankovič iz ozadja, so milo rečeno smešna. Mogoče ne bi bilo slabo razmisliti, da bi se odredil kakšen strokovni pregled ljudi, ki jih preganja rdeča barva. Oz. kot je včeraj rekel Borut Pahor v oddaji Trenja, kjer seveda ni bilo Janeza Janše, kljub dejstvu da je bil povabljen, da je opravilno sposoben in dovolj zrel, da lahko zatrdi, da za njim ni sil kontinuitete!

Razmišljam še o nečem. Ali bi lahko v Sloveniji en kraj razglasili za neodvisno, avtonomno cono in ga dali v upravljanje nekomu, ki si to definitivno zasluži? Brez volitev, da ne bi bilo kakšno presenečenje vmes in bi se lahko vse skupaj zakompliciralo. Mogoče ne bi bilo slabo, če bi imel ta kraj minimalno število prebivalcev. :)

 1. Čeprav sem sam za Zares (pa tudi SD in LDS v končni fazi, torej za zamenjavo oblasti) je vendarle treba priznati, da je razlika minimalna med SDS in SD. In če je prišlo do kakšnih nepravilnosti kje, se lahko SDS izečai z mandati, kar lahko spremeni marsikaj… tako da tega ni za zanemarjati… je pa res da je nekje meja in tale s sodiščem je malce že bosa…

  lp

 2. @gorky: da ne bo pomote.. seveda se strinjam, da morajo biti volitve korektne, tako za ene, kot za druge.. in da, ce je prislo do napak, da se le te odpravijo.. ampak to, kar se sedaj dogaja, groznje s sodisci in vse ostalo, pa je slo malce predalec.. in to, da se ne upa pojaviti v trenjih, je milo receno smesno..

  ocitno je oblast zelo huda droga..

 3. Da se ni pojavil v Trenjih je bilo taktično zelo modro.
  Voditelj in vsi gostje skupaj bi ga zmleli.

  Nekaj se je pa Janša že naučil od lani, ko je imel odprtih več front naenkrat: Gasparija, Drnovška, Kučana, Sovo, inflacijo in še kaj. In takrat mu je začela podpora strmo padati.

  Janša je najmočnejši sam proti novinarju, katerega utiša z ledenim pogledom in potem lahko “naloži” ljudstvu kar ga je volja!

 4. @had v enem od prispevkov si napisal:
  “Sedaj se bo vsa ta evforija polegla in življenje se bo vrnilo v stare, utečene tirnice. Čas bo za počitnice in seveda za Kiberpipo in vse ostale pritikline!”.

  Daj nehaj in se vrni na stare trnice. Tvoji prispevki so začeli postajati podobni vsebini levice v predvolilnem obdobju. Zrušimo vlado JJ.

  Iz levicinih ust nisem slišal drugega kot kako je vse slabo v tej držvi. Prav tako iz tvojih ust. Nisem pa slišal kaj boste/bi naredili da bi nam bilo boljše.

 5. @davorin: mogoce bi mu lahko dali otok, ki si ga je zelel postaviti, pa naj ima tam avtokracijo :)

  @meskec: definitivno se strinjam s teboj.. ampak za anale zgodovine pa morajo biti ti zapisi.. cez 10 let mi bodo prisli prav :)

 6. @had: Virant je rekel, da če se ne bodo strinjali z interpretacijo zavrnitve, da bodo uporabili pravna sredstva. Prav tako SDS ni predlagal ponovnega glasovanja ampak je zahteval pregled volilnih imenikov in primerjavo števila glasovanja. Vse to si lahko prebereš na svojih virih. Temu se reče trganje izjav iz konteksta in polaganje v usta besed, ki jih nihče ni izrekel.

 7. ajajajajajaa……
  JJ naj kar lepo spakira in gre…. dost je naredil…
  Naj pokažejo drugi, česa so zmožni naredit/ne naredit…

 8. @dominico: trganje izjav iz konteksta? ne, to so izjave, ki so v medijih.. in povsod je zraven vir..

 9. @had: Nisem rekel, da si jih ti potrgal iz konteksta. Si prebral celoten tekst in ali si prebral tekst ugovora, ki ga je podala SDS na volilno komisijo? Najverjetneje nisi.

  Če novinarji posameznih medijev dajejo naslove, ki niso resnični in tega ne počnejo zlonarmerno, potem bom posumil, da to delajo zaradi tega, ker so pomanjkljivo izobraženi. Po nekaterih podatkih, ki jih imam ima celo predsednik DNS samo srednješolsko izobrazbo in je faliran študent.

 10. @dominic: prebral sem vse tekste na to temo.. in zato sem tudi spisal ta prispevek.. in tudi celoten ugovor, z vsemi volisci in vsem, kar spada v to..

  glede dns-ja, ja res je, ampak a to spremeni kompetentnost cloveka?

 11. @had: Å e nekaj. Je tvoja prazna denarni potem realnost? Moja realnost je, da se mi je v 4ih letih bruto osebni dohodek povišal za več kot 250% in to v času vlade Janeza Janše. Seveda sem v tem času zaključil študij in se zaposlil v gospodarstvu. Ti pa si, kolikor je meni znano zaspolen v visokotehnološkem podjetju, kjer je bil poslovni direktor eden izmed aktualnih predsednikov levega trojčka. Taisto visokotehnloško podjetje je bilo v tem času tudi odstavljeno iz parazitiranja enega večjih mobilnih operaterjev v držvi.

 12. @had: Če bi prebral tekst, potem bi se najbrž strinjal, da sta ta dva naslova “Če ne bomo zadovoljni z odločitvijo, bomo šli na sodišče” in “SDS zahteva ponovno glasovanje: Bo zaplet povzročil odlog oblikovanja DZ in vlade?” neresnična oz. tekst ne potrjuje naslove.

  Kar se tiče predsednika DNS. Si predstavljaš, da bi bil mandatar Zoran Jankovič in bi naslednje leto prišel na slavnostni sprejem zlatih maturantov?! :) Jaz si ne. Pa ne zaradi tega, ker se mi zdi neverjetno, da bi bil mandatar Jankovič. Zaradi tega, ker bi bilo mene še 1000 krat bolj sram kot Marto Kos, ker je znana zgodba, kako je ZJ izigral pravila, da je eden od njehovih sinov lahko opravljal maturo. Kar se tiče komptentnosti, sem mnenja, da ni sposoben zaključiti fakultete in si pridobiti višje izobrazbe, ker bi drugače to že storil.

 13. @had: Mimogrede, ko smo že pri formalni izobrazbi. Na linkedin je na ime Ronald Kordiš napisano Ronald Kordišâ€™s Education: Univerza v Mariboru. Pod imenom Ronald Koriš pa v cobissu ne najdem nobenega zapisa, torej je velika verjetnost, da tudi diploma ne obstaja oz. da to niti ni “education”?!

 14. No, tale z Ognjišča je sploh kosmata… “botri iz ozadja” so se še posebej potrudili in angažirali “dodatno volilno telo”. Ali gre tu za tiste, ki naj praviloma ne bi volili (“praznik demokracije”, anede?), ali pa gre za nezemljane? Vsekakor imamo opravka s hiperdemokratom. Predlagam, da se vsak držvljan lepo počasi obrne in zgrabi svojega komunista za vrat ter mu ga zavije. Potem pa pojdimo še enkrat na volitve brez tega “dodatnega volilnega telesa” in bomo videli, kakšni bodo rezultati.

 15. “Taisto visokotehnloško podjetje je bilo v tem času tudi odstavljeno iz parazitiranja enega večjih mobilnih operaterjev v držvi.”

  a taistega, kjer ti sedaj delas? ce se ne motim, je to podjetje se vedno v rokah drzave, kajne?
  in to, da se ti je povecala placa za 250% je se en dokaz, kako stvari potekajo.. in te povsem razumem, da si lojalen do njih in jih zagovarjas..

  me pa veseli, da si si vzel cas in si poiskal podatke.. saj, ce bi me vprasal, bi ti direktno odgovoril, da nimam diplome in da je na tisti fakulteti nikoli ne bom imel..

  a je to motec faktor, pri pisanju bloga..

 16. @dinozaver:
  Vpiši tole v Google “na volitve in volijo po glavi in srcu”, pa ti bo jasno kdo in zakaj se je toliko aktiviral. To, da bi se Jankovič aktiviral zaradi denarja, ki je bil vzet Ljubljani je postranskega pomena, bolj so pomembne vrednote NOB in ostale pritikline.

 17. Hočeš reči, da Janković upravlja z vojsko zombijev? Je to “dodatno volilno telo”? Duhovi padlih samurajev?

 18. @dinozaver: hopla hopla, kaj pa ce je vse res :) kaj pa ce jankovic v resnici zivi v matrici? in se klonira?

  ufff.. strah me je..

 19. Moj bruto osebni dohodek se je povečal zaradi zaključka študija z nadpovprečnimi rezultati in zaposlitve v gospodarstvu, v podjeju kjer so lastniki fizične osebe, ki ne preferirajo posamezne politične opcije in niso člani političnih strank. Kar se tiče visokotehnološkega podjetja, pa je vsaj leta 2005 v tujini ustvarilo manj kot 20% letnih prihodkov. Podatki so za leto 2005, ker se kasneje spremenil način poročanju finančnih podatkov AJPESu.

  Pomanjkljiva izobrazba vsekakor ni moteč dejavnik pri pisanju bloga. Kaže pa na odnos. Tisti, ki jim ni uspelo doseči določene stopnje izobrazbe, le-to vzrajno relativizirajo in se v javnosti predstavljajo, kot da nekaj so dosegli, česar pa v resnici niso in se potem izgovarjajo, da to ne vpliva na kometentnost. Obenem pa meni, ki mi je uspelo doseči visoko stopnjo izobrazbe očitaš: “in to, da se ti je povecala placa za 250% je se en dokaz, kako stvari potekajo.. in te povsem razumem, da si lojalen do njih in jih zagovarjas..” Ko boš diplomiral, ti bom čestital. Ko boš doktoriral, ti pa priredim veselico.

 20. @dinozaver: vidis, o tej besedni zvezi, sem se tudi jaz ze spraseval.. kaj naj bi to pomenilo? da so bili prej desnicarji in se sedaj pomikajo na levo? da so to ljudje, ki so stopili v tranzicijo z levo nogo?

  nic mi ni jasno.. taksne cudne besede :)

 21. @dominic: a potem se motim, da si zaposlen na mobitelu? in da imas tako dobro placo?

  in priznam, srecen sem zate, da si tako uspesen, ko pa sem jaz tako neuspesen in tak siromak.. jah.. vsak se odloci za svojo pot v zivljenju..

  glede visokotehnoloskega podjetja.. mogoce ne bi bilo slabo, ce bi preveril se kaksne druge stevilke in pokazatelje.. pa vendar ni to stvar, ki bi bila tema komentiranja na blogu, kajne..

  jaz ne relativiziram izobrazbe.. prav lepo je videti kadre, ki prihajajo iz fakultet in pricakujejo da bodo postali v tistem trenutku vsaj managerji in bodo dobili delez v firmi, ko prestopijo vrata..

  in priznam, zelo vesel in celo ponosen sem nate, da ti je uspelo doseci visoko stopnjo izobrazbe..

  upam, da ne kuris sluzbenega telefona za tole dopisovanje z menoj?!

 22. Motiš se in ne kurim službenega telefona. Kar se tiče podatkov iz bilanc, pa so le-ti javno objavljeni in dostopni vsakomur. Prav tako so objavljeni številni intervjuji, poročila in mnenja o nagradah in samohvale v smislu high-tech podjetij. Prav tako jaz nikoli nisem pričakoval položja niti v srednjem mendžemntu na pogladi svoje izobrazbe. Vedno ko sem kaj dosegel ali napredoval, je bilo to plod mojega vloženega truda in lastih sposobnosti, ter uspešnosti tima, kateremu sem pripadal. In v času svoje kariere sem imel priložnost delati tudi v podjetjih, ki niso omenjena v nobenem od časopisov, pa po vseh kazalnikih posekajo Ultro in recimo ustvarijo več kot 50% prihodkov v tujini, pa to ne na trgih bivše Juge.

 23. ne vem, ne vem.. najprej iz mobitela, potem iz telefona, ki je na mobitelu :)

  nima veze..

  veseli me, da si delil svoje veselje ob 250% povisanju osebnih dohodkov z nami in z menoj.. prav tako sem vesel, da si ponosen na svojo izobrazbo.. spostujem to, kot tudi to, da se zavedas, da ce 100% vlagas sebe v projekte, da se ti to dobro povrne..

  obstajajo tudi podjetja, ki v sloveniji ne morejo narediti nobenega biznisa :)

 24. meni je kratkomalo smešno, kaj se to dogaja po volitvah…

  ampak, res…

  zakaj so se lotili samo 2 volišč in to samo v lj?…koliko je meni znano so se nepravilnosti dogajale po celi sloveniji…poznam primer iz našega ljubega prekmurja, ko pride ata iz ene hiše in voli za celo hišo…o tem ne govori nobeden nič…zgleda da to ni tako hudo kot zadeva v lj, ali?…

  in pa izjave, ki jih daje janša na TV…da pahor nima izkušenj z vodenjem vlade, janša pa jih ima…ja halo, valda da jih nima, a jih je janša imel preden je postal mandatar…a jih je sploh kdo imel, ko je prvič nastopil kot predsednik vlade…a moraš najprej v kaki drugi držvi voditi vlado, da se lahko “prijaviš na razpis” v sloveniji…mislim, ne vem, včasih se mi zdi da bi moral janša že 1x odrasti…

  naj mi kdo razloži tole virantovo izjavo:
  “Poudaril je, da popolnoma zaupajo volilni komisiji, ki bo odločala o ugovoru, če pa bo sprejela interpretacijo, s katero se ne bodo strinjali, pa bodo uporabili sodno pot.”

  če zaupajo volilni komisiji, zakaj ugovarjanje in sodna pot?!?…

  v glavnem, en kup nesmislov…en kup mešanja dreka…meni popolnoma nič ne gre skupaj…

 25. Po svoje je prou fajn, da bo vlado sestavu levi trojček (+desus/SLS), k mene prou zanima, a jim bo ratal kej narest, kar oblubljajo, al ne. nej se zdej dokažejo tko kt se je janša zadnje štiri leta. pa bomo vidl leta 2012, kaj je blo bolš:D

 26. Po svoje je zelo fajn, da bo vlado sestavil levi trojček (+desus/SLS), ker mene zares zanima, a jim bo uspelo kej narest, kar obljubljajo, ali ne. zdej se lahko dokažejo tako kot se je janša poskušu zadnje štiri leta. pa bomo videli leta 2012, kaj je blo boljše:D

 27. Priča smo staremu JJ iz časa izpred 2004. Trenutno pripravlja teren za hardkor delo opozicije in potrebuje zgodbo. Osnova zgodbe bo, da se je desnici zgodila volilna prevara, katere osnova je bila mobilizacija volivcev s strani tajkunov, katerim je JJ zagrozil, da jih bo zaprl.
  Idealna zgodba za ceneni film o teoriji zarot, hkrati pa realnost slovenskega vsakdana.

 28. sprašujem se kaj so počeli NJIHOVI člani volilnega odbora na volišču, da niso TAKOJ odreagirali na nepravilnosti, zakaj niso VSAJ ONI spoštovali pravil, zakona, da ne bi prišlo do nepravilnosti?…saj vemo, da vsaka stranka predlaga SVOJE člane v odbor, a ne…

  drugače pa, če pogledaš intervjuje izpred 10 let in jih primerjaš z zdajšnjimi, so vzorci obnašanja janeza janše popolnoma isti…zelo je predvidljiv…

  in pa ja, pahor bo imel zelo težko delo…dvomim da bo čez 4 leta dobil čez 30%…

 29. čez štiri leta bo stranka razpala in bodo ustanovili novo. Le barve ne bodo zamenjali.

 30. ja meskec, se strinjam, po novem bodo SD=Slovenska Demokracija…

 31. dominic, ti en navaden serator! Če bi imel v glavi še toliko pameti, kot imaš na papirju izobrazbe, ne bi pisal takšnih neumnosti. Teh nekaj stavkov, ki si jih napisal na račun Ronija in njegove izobrazbe, kar nima veze z ničemer, ter nato nadaljevanje glede podjetja Ultra, kaže da nisi dozorel svoji izobrazbi, oziroma da si navaden cepec! Samo mentalno motena oseba, lahko z imenom in priimkom preverja kakšno ima kdo izobrazbo in to nato objavlja v enem od svojih nebuloznih komentarjev. Seveda povsem izven konteksta.

Komentarji so zaprti.