ogenj ogenj

RKC moli za dež in gasilce / tako si oni predstavljajo pomoč pri požaru na Krasu!

Kaj je sprevrženost? To, da ima v času najhujšega požara v Sloveniji stranka SdS svoj tabor v Bovcu, kjer onemogočijo dostop gasilcem do gasilskega doma in da RKC moli za dež in gasilce. Ja, to je ta paralelna Slovenija, ki vedno znova dokazuje, da nekateri pač ne štekajo, da “thoughts and prayers” pač ne prinesejo nobene rešitve. O SdSovcih pa je škoda izgubljati besed, ker so že zdavnaj izgubili kompas.

Tadej Ložar, kaplan na Igu, ki je aktiven na Twitterju in zagovarja dejanja cerkve in se pri tem sramoti je včeraj dokazal, da je včasih pač zgolj boljše biti tiho kot pa tvitati takšne nebuloze:

Ja. Molitev je tista, ki bo rešila vse, kajne Tadej? V bistvu Svetu Florjan. Ne gasilke in gasilci, ki tvegajo svoja življenja. Ne prostovoljci, ki so se odzvali na pomoč. Ne civilna zaščita in ne vojska in ostali. Ne piloti helikopterjev in pripadniki reševalcev iz drugih držav, ki nad Krasom odmetavajo ogromne količine vode, da vsaj deloma preprečijo ognjene zublje, da bi se širili naprej.

Sveti Florjan bo prosil za nas. In nas rešil pred ognjenimi zublji. To je to! To je to za ta denar. To je odziv predstavnika RKC v Sloveniji. Ne.me.je.ba.t!

Še en dokaz sprevrženosti logike RKCja, ki pač verjame v brezmadežno spočetje in v Svetega Florjana, ki prosi za nas. Karkoli že to pomeni. Verjetno v njegovem svetu tudi sloni letijo in je cerkev štab – ob tem se mi zastavlja eno povsem preprosto vprašanje. Koliko denarja je donirala RKC v teh dneh gasilcem? Kako je pomagala gasilcem na terenu, ki bijejo bitko z vročino in ognjenimi zublji?

Seveda so desnosučni nadnavdušeni nad tem tvitom, kar zgolj dokaže, da so nekateri že zdavnaj izgubili kompas. Namesto, da bi RKC v takšnem primeru odprla svoje mošnjičke, ki jih polnijo njihovi verujoli in niso obdavčeni, oni raje pozivajo na “thoughts and prayers”.

In v istem trenutku si moramo pred oči naslikati sceno, ko je SdS v 7. PKP odloku želela vzeti 38.000.000 evrov prostovoljnim gasilskim društvom, ker so pač NVOji.

A lahko že končno razpišemo v Sloveniji referendum na temo financiranja RKC in poskrbimo, da se začne financirati sama in da plačuje davke, kot jih moramo plačevati vsi ostali? Dovolj je bilo tega, kar se gre RKC. Saj bodo “thoughts and prayers” pomagali pri nabiranju sredstev od svojih farank in faranov, kajne? Saj tako Ložar pomaga gasilkam in gasilcem!

ogenj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja