Za domoglupce je za pomanjkanje vode kriv dr. Robert Golob

Ne, to ni šala. Dejansko zadnje dni veliko domoglupcev (na žalost jih ne morem imenovati drugače) na različnih družbenih omrežjih za pomanjkanje vode krivi vlado dr. Roberta Goloba. Da, prav ste prebrali. Kadić, samoklicani life coach je šel še korak dlje in je tvitnil: “Na primorskem ni vode. Kako je to mogoče? Saj je vendar v Ustavi.” Jeap. To so ti najboljši kadri, ki jih imela prejšnja ablast za boj proti Covidu.

Mogoče se domoglupci ne zavedajo povsem dobro, ampak tako preprosto ni vse skupaj. Če bi imel dr. Robert Golob takšno moč, potem verjamem, da bi zamahnil s čarobno paličico – očitno si tako domoglupci tako vse skupaj predstavljajo in v Sloveniji in v vseh ostalih državah bi imeli naenkrat dovolj vode. Da ne omenjam lakote po svetu in miru, ki bi ju prav tako pričaral z eno kretnjo.

So pa s tem domoglupci prikazali svoje poznavanje narave in okolja. In dokazali, da očitno verjamejo v leteče slone in podobne reči, ki jim jih je čarala prejšnja ablast, ki je ekologijo pač pustila na stranskem tiru in sprejemala povsem napačne odločitve. Ampak lažje je s prstom kazati na druge kot pa sprejeti odgovornost za svoja dejanja in nedejanja, ki so jih storili. Lahko se samo spomnimo idej ministra, ki bi trl jajca sodnikom, ki bi uničeval naravo za kapital. In gradnja novih hidroelektrarn na rekah, ki imajo sedaj tako nizek pretok, da te reke lahko prečiš brez strahu, da bi si zmočil jajca.

Ja, to je ta naša realnost. Za vse so vedno krivi drugi. In če si dovolj glasen in če laž ponavljaš dovolj dolgo, bo zagotovo še nekaj ljudi verjelo tem zgodbam in jih nekritično širilo naprej, namesto da bi uporabili možgan in premislili kaj lahko sami storijo, da ne bodo potrebne redukcije vode, ki jih v teh dneh začenja Rižanski vodovod zaradi nizkega vodostaja pitne vode. Če se bo takšna vročina nadaljevala, potem bodo redukcije potrebne tudi drugje po Sloveniji in niti za trenutek nisem pomislil, da bo vsa krivda za to na dr. Robertu Golobu.

Domoglupcem pa definitivno priporočam branje kakšne učbenika o naravi za osnovno šolo, kajti večja bo korist kot pa da spremljajo tviter in pa desnosučne portale, ki zgolj in samo ustvarjajo #fakenews.

  1. To, da se na twitosferi najdejo take in drugačne nebuloze in prelaganje odgovornosti na Goloba, med tem ko sami še vedno zalijavo zelenice in perejo avtomobile je itak škoda izgubljati besed…

    Ampak to, da ne pokomentiraš nebuloz Goloba, kako nas bo sonce in morska voda rešila korone, pa pove več o tebi kot sem pričakoval. :) Se še spomniš, kako si izpostavil, da boš kritičen do vsake vlade? :)

Komentarji so zaprti.