Vlada ni bila pripravljena na 2. val Covid 19 zato krivdo vali na medije in drzavljane Vlada ni bila pripravljena na 2. val Covid 19 zato krivdo vali na medije in drzavljane

Na referendumu bom trikrat glasoval ZA in dal #fakof SdSovcem

Referendumski trojček bo 27. novembra. Takrat bomo šli na volišča in odločali o spremembah treh zakonov: zakon o vladi, o dolgotrajni oskrbi in o noveli zakona o Radioteleviziji Slovenija. Vsi trije referendumi so posledica zahteve SdSovcev. Jaz bom trikrat glasoval ZA.

To, da kljub porazu na volitvah, ko je ljudstvo pokazalo svojo voljo, ne vržeš puške v koruzo, ampak prav “pobalinsko nagajaš” novi vladi ni nič presenetljivega, ko gre za stranko SdS. Ravno nasprotno. To je pri njih pričakovano. Da bodo na vsak način poskusili “sabotirati od ljudstva” izbrano vlado in ji bodo z največjim veseljem metali polena pod noge.

O čem bomo torej odločali državljani Slovenije na referendumu? Ne, ne bomo odločali o višji ali nižji naročnini na RTV prispevek kot so zavajali SdSovski zbiratelji podpisov.

V noveli zakona o RTV Slovenija bomo odločali o novem načinu urejanja vodenje, upravljanje in nadzora RTV Slovenija. Nnamesto 29-članskega programskega sveta in 11-članskega nadzornega sveta zavoda uvaja enotni svet s 17 člani, ki jih ne bi imenoval DZ. Kar posledično pomeni, da bomo dobili povsem drugačno sestavo kot je sedaj, ko je sestavljana iz pripadnikov in podpornikov SdSa in ko lahko vsak dan gledamo kako tone nacionalka vse globje in globje.

Zakon o vladi. SdSovsci se pač ne strinjajo z odločitvijo vlade dr. Roberta Goloba, ki bi povečala število ministrstev za tri in vse skupaj reorganizirala. Zopet je SdSovcem vseeno za kaj gre – važno, da so proti in da nagajajo. Zakaj nova vlada ne more sama odločati o teh stvareh mi sicer ni jasno, ampak očitno ima Janez še vedno občutek, da bo cela Slovenija plesala kot bo on želel.

In na koncu je še zakon o dolgotrajni oskrbi, ki ga je stroka “raztrgala” in ni “doable”. Ampak za SdSovce to ni pomembno, saj se ne bodo oni ukvarjali s financiranje in ostalim – vse to je preloženo na novo vladi, ki so očitno zopet ne sme sama pripraviti okolja kjer bi lahko normalno funkcionirala in predvsem kjer bi lahko uresničila svoje obljube pred volitvami.

Ja, šel bom na referendum. Trikrat bom obkrožil ZA in tako pokazal en velik #fakof SdSovcem in srčno upam, da bo to storilo ogromno ostalih državljanov in tako bomo skupaj še enkrat dokazali, da imamo dovolj “vladavine Janez” in njegovih podrepnikov, ki so uspeli v dveh letih demolirati državo in jo vrniti v času precej let nazaj. Dovolj imam tega in vsakič znova jim je potrebno pokazati, da pač poraženci ne pišejo zgodovine.

Vlada ni bila pripravljena na 2. val Covid 19 zato krivdo vali na medije in drzavljane