isola resort krk baska 12 isola resort krk baska 12

Isola Hotel & Resort / Baška, Krk

Isola Hotel & Resort se nahaja v Baški, na otoku Krku. Priporočam in še enkrat priporočam! Sobotno jutro. Pade ideja, da bi vikend preživel na morju. Odprem booking.com in ugotovim, da so vsi hoteli v Istri in bližnji okolici zasedeni. Pokličem še par hotelov v Istri in ugotovim, da bom moral spremeniti plane.

Hoteli so polno zasedeni. Prazne so ostale samo suite, ki pa stanejo preko 500 evrov na noč. Kar pa je vseeno preveč denarja. Iščem naprej. Guglgam, iščem po blogu destinacije kjer sem že bil in mi je bilo všeč. Vse polno ali pa zaprto.

Nekje naletim na isola.hr – spomnim se, da sem že nekje videl fotografije tega resorta v Baški. Imajo prosto. Vendar za najmanj štiri nočitve – imajo apartmaje za 2 ali 3 osebe, z lastnim jacuzzijem in bazenom. Imajo spa & wellness. Odločim se, da pokličem in vprašam. Seveda se da dogovoriti tudi za krajši čas, mi razloži prijazen glas na drugi strani. Čez dve uri in pol se “naslikam” pri vas, še povem in vržem v avto samo par najnujnejših oblačil, računalnik in čevlje. V Lotusa pač ne gre veliko več.

Napoved vremena je bila čudovita. Ko sem se peljal proti Krku sem bil vesel, da sem našel ta resort. Srčno sem upal, da ne bo poln otrok, ker vseeno so “krompirjeve počitnice”, vendar ko sem prispel na destinacijo sem ugotovil, da bom imel mir. Veliko miru in tišine. V resortu so bili polni še trije apartmaji in to je bilo to.

Čudovito urejeno, prostorno, z veliko teraso in čisto! Zelo čisto. Resort je bil zgrajen leta 2020 in priznam, všeč mi je bil na prvi pogled. Detajli so tisti, ki pritegnejo in tukaj jih je bilo ogromno. Delen pogled na morje s terase, ki je oddaljeno 400 metrov je bila pika na i. In toplo vreme s temperaturami nad 23 stopinj in temperaturo morja okoli 20 stopinj, kar je podobno kot je temperatura morja v Baški poleti.

Baška je bila precej polna turistov, ki so se sončili in kopali v morju – ob 7. uri zjutraj, ko sem končal z jutranjim tekom sem šel za pol ure plavati v morje in ugotovil, da se sploh nisem shladil. Cel dan brez majice naokoli pa je pustilo posledice tudi na barvi kože. Da o kosilu zunaj, na soncu, niti ne razpravljam.

Naj slike resorta govorijo same zase – jaz pa se bom definitivno še vračal k njim. Aja, še cena. “Penthouse” apartma oz. apartma v dveh nadstropnjih je stal 130 evrov na noč. Manjši apartma je cenejši – vendar imajo vsi jacuzzije, ki pridejo prav ponoči, ko ne moreš spati in se greš relaksirati pod zvezdno nebo.

Ta objava ni plačana, ali kako drugače sponzorirana. Je zgolj zapis mojega doživetja. Ker smo ljudje med seboj zelo različni, se seveda lahko izkušnja nekoga drugega povsem razlikuje od moje!