vila restavracija rova malinska krk 6 vila restavracija rova malinska krk 6

Hotel Vila Rova in restavracija / Malinska, Krk

Hotel Vila Rova in restavracija Rova v kraju Malinska na otoku Krk sta odlična izbira za vikend pobeg. Manjši hotel s štirimi zvezdicami, ki ponuja savno z zunanjim bazenom in ogrevano vodo, leži v prvi vrsti do morja. Hotel je prijeten in urejen. Osebje je prijazno, predvsem pa v njihovi restavraciji nudijo tudi veganski meni, kar je bilo zame veliko presenečenje.

Krk je fajn. Med poletjem malce manj, ker je poln turistov in je povsod gužva, vendar v predsezoni je odlična izbira za vikend pobeg.  Malinska je tisti del, kjer se v zadnjem času gradijo nepremičnine kot po tekočem traku. Cene so visoke, vendar te nepremičnine ponujajo pogled na morje in tudi čudovito morje.

Hotel Vila Rova sem našel na bookingu. Imela je zelo dobre ocene in sem šel. Glede na to, da je večina restavracij v tem času zaprtih sem po tihem upal, da bodo imeli v hotelu mogoče kaj zame, ker se prehranjujem vegansko. Na moje presenečenje, ko sem vprašal po meniju so mi razložili, da imajo vsak dan štiri hodni meni, ki je vsak dan drugačen. In da lahko pripravijo tudi veganski meni! Veselje je bilo ogromno, saj res nisem navajen, da na Kvarnerju dobim kaj drugega kot »grilano zelenjavo«.Posebnost pri njih je tudi zajtrk. Namreč, nimajo klasičnega samopostrežnega, ampak imajo meni iz katerega si sam izbereš hrano. Jajca Benedikt, takšna in drugačna jajca, siri, salame, vaflji, palačinke, smutiji .. In lahko naročiš večkrat!

Sobe so čiste in lepo urejene. Ponujajo pogled na morje ali pa na parkirišče. Seveda je pogled na morje to, kar si vsak želi, ampak število sob je omejenih in posledično nekateri ostanejo brez tega pogleda v neskončno modrino.

Za vstop v savno je potrebno rezervirati termin, saj je število gostov v savni omejeno. Zanimivo je videti tujce, ki vstopajo v savno v kopalkah in se savnajo stoje. Da, prav ste prebrali, tudi mene je precej šokiralo to. Zunanji bazen je ogrevan in je ravno pravšnje temperature, ko prideš iz vroče savne. Za bolj pogumne pa je par deset metrov naprej, skozi manjši nasad oljk, v tem času ravno prav toplo morje.

Kaj lahko počnete v Malinski? V tem času je odprtih zgolj par lokalov in ti so polni turistov. Lahko se sprehajate po promenadi, ki jo v tem času urejajo. Lahko pa se sprehodite malce več kot 4 kilometre do Haludovega – ostankov nekoč najbolj eminentnega hotela na tem delu Jadrana, ki že leta propada, ker so interesi domačinov drugačni od interesov lastnika, ki bi na tem delu zgradil prestižni resort kot je nekoč bil in v katerega je zahajala smetana svetovnega jet seta. Pa vendar propada vse skupaj in prav grozno je gledati .

Če ste ljubitelj daljših sprehodov po naravi, potem je Camino Krk kot nalašč za vas, saj vas označena pot pelje ob morju in lahko uživate v čudovitih kotičkih, ki tudi poleti niso polni, saj se turisti raje zadržujejo na plažah tik ob hotelih ali apartmajih.

In nazaj k sami hrani v Hotelu Vila Rova. Vseeno sem bil malce skeptičen, ko sem naročil veganski meni na katerem je bil tudi »veganski steak«. Vendar sem bil presenečen. Pozitivno. Očitno so ugotovili, da tudi vegani radi dobro jemo in smo za to pripravljeni plačati. Da ni edina hrana, ki jo lahko ponudiš veganu »grilana zelenjava«, ampak se da narediti marsikaj odličnega. In »veganski steak« je bil odličen – ni imel okusa po mesu, ker tega ne iščem, ampak je bil sočen in z veliko beljakovinami. V bistvu je bil tako dober, da bom zagotovo še kakšen vikend pred začetkom sezone preživel v tej vili!

Še ena zanimivost. Cene hrane v restavraciji so za goste hotela nižje od cen za zunanje goste. In cene niso visoke tudi za zunanje goste, čeprav je hrana res odlična!

Ta objava ni plačana, ali kako drugače sponzorirana. Je zgolj zapis mojega doživetja v tej vili in izkušnja s hrano pri njih. Ker smo ljudje med seboj zelo različni, se seveda lahko izkušnja nekoga drugega povsem razlikuje od moje!