Hotel Amadria Park Ivan Sibenik7 Hotel Amadria Park Ivan Sibenik7

Hotel Amadria Park Ivan / 4 zvezdice / Šibenik / ex. Solaris Beach Resort

Hotel Amadria Park Ivan je od Šibenika oddaljen 6 kilometrov. Leži na polotoku, ki je verjetno marsikomu znan iz preteklosti, ko se je ta del imenoval Solaris Beach Resort. Novi hoteli, novo urejene plaže, neskončno naselje mobilnih hišk, Aquapark Solaris … Predvsem pa je celoten kompleks povezan z naravo in urejen, tako,  da sem dobil občutek, da sem nekje v kakšnem pet zvezdničnem “resortu” v tujini. Celoten Amadria park sestavlja pet hotelov, ki imajo 3 in 4 zvezdice.

Zadnje tri dni sem preživel v tem hotelu in vsak dan odkril kaj novega. Naj omenim, da so cene sob v tem času okoli 100 evrov na noč, vendar me je sam hotel zelo navdušil, saj so arhitekti ustvarili hotel kjer sem se odlično počutil. Hotel ima notranji in zunanji bazen, wellness, svojo obalo, Dalmatian Ethno Village, poleg je velik kongresni center v katerem so potekala predavanja in delavnice na Chefs’ Stageu.

Osebje v hotelu je prijazno in hrana je okusna – najde se tudi kaj za vegane. Kljub temu, da sem kritičen in da najdem “dlako v jajcu”, pa me v tem hotelu ni zmotila nobena stvar – mogoče edino, da je “check in” ob 15. uri, kar mi je malce pozno – ampak takšna imajo pravila in temu se je potrebno prilagoditi.

Celoten kompleks Amadria je obdan z naravo in celim kupom aktivnosti tudi za otroke – tematski mini golf z gusarji in topovi, otroška igrišča, vodni športi, velik bar na obali … Za tiste, ki želite mir in tišino je tudi poskrbljeno, saj je del polotoka še povsem prvinski.

Poleg tega pa ima hotel nekaj, kar že dolgo časa nisem videl pri nas – “shopping center”, prav tako je v sklopu hotela diskoteka, kjer lahko preživite večer.  Sedaj, ko ni bilo turistov je bilo super, zanima pa me, kako je poleti, ko je tukaj polno turistov. Očitno bom moral poleti obiskati Šibenik, da si bom lahko ustvaril svoj pogled na celoten park.

Zanimivo mi je, da so v tem “resortu” začeli udejanjati tisto o čemer se pri nas pogosto govori – da ni dovolj, da gostu ponudite zgolj hrano in pijačo in posteljo – ampak je treba začeti nuditi pet zvezdična doživetja. In njim uspeva.