Hrvaška turistična skupnost me je povabila na jadranje po Dalmaciji. Kljub temu, da sem pred leti rekel, da ne grem več na jadrnico, sem se odločil, da si dam še eno možnost. Danes začnemo z jadranjem, vendar sem že včeraj prišel v Split, kjer so me nastanili v hotel Park Split, ki se ponaša s petimi zvezdicami in leži pri plaži Bačvice.

Bačvice so znane iz preteklosti, saj je bila to ena izmed najbolj znanih plaž v Splitu. Moški so igrali v vodi picigin, dekleta pa so nastavljala telesa sončnim žarkom. Zvečer so na Bačvicama potekali super žuri in ponesli ime te plaže daleč naokoli.

Hotel Park je od same Splitske Rive oddaljen manj kot deset minut hoje, kar pomeni, da si v hotelu, ki je v mirnem delu, pa vendar se lahko zvečer sprehodiš do Rive in uživaš v nočnem življenju, ki ga ponuja Split.

Hotel je bil zgrajen leta 1921, pred par leti pa je bil prenovljen in njegova notranjost je čudovita. Ima zunanji bazen (sicer majhen), notranji SPA, konferenčne dvorane, vrhunsko hrano in pianista, ki igra ob večerji. Ko sem se sprehodil do sobe sem bil najprej presenečen, kajti soba je bila precej majhna. Ampak sem kmalu ugotovil, da je to posledica “dupleks” sobe – kar pomeni, da se razteza v dve nadstropji.

Kljub temu, da sem precej po hotelih, pa je tole moj prvi “dupleks” in sem navdušen. Če bi bil tukaj več dni poslovno, bi bilo tole odlično – saj je v spodnjem delu kopalnica in pisarna, v zgornjem pa postelja in stranišče. No, tudi to, da te pričaka pozdravno pismo generalnega managerja se mi zdi zelo simpatično.

p.s.: cene sob se začnejo pri 300 evrih …