twitter logo elon musk twitter logo elon musk

V Sloveniji je tviter minoren / največ tvitajo troli s Trstenjakove*

Marko Plahuta je včeraj na tviterju objavil zanimive podatke o uporabi tviterja in številu aktivnih tviterašev v Sloveniji. Številke so marsikoga presenetile, predvsem pa smo dobili zanesljiv vir informacij, da v Sloveniji največ tvitajo kletni troli s Trstenjakove – zmagovalec je prispeval ~0.6% celotnega prometa. 100 najaktivnejših tviterašev pa je prispevalo malo več kot 20% celotnega prometa. Med njimi je premier.

Če se kdo sprašuje, če je SdS stavila na napačnega konja, ko se je odločila, da si bo “podjarmila” tviter – je sedaj odgovor na dlani. Da. Stavili so na napačnega konja. V Sloveniji je dnevno aktivnih okoli 5000 tviterašev, kar je zanemarljivo proti ostalim družbenim medijem. Še posebej, če ustvariš toliko trol profilov, kot so jih ustvarili v SdS in z njimi poskušajo utišati vsakega, ki misli drugače kot mislijo v njihovem štabu. Takrat spustijo farmo trolov v napad in začne se poniževanje, grožnje, predvsem pa blatenje.

Anže Logar pripada tej stranki, da ne bo kdo verjel, da je on ovčka, ki nič ne ve, ki nič ne sliši in nič ne vidi, čeprav se poskuša natanko tako prikazati.

Vas zanimajo tudi najbolj aktivni tviteraši? Verjetno nikogar ne poznate, ker ga niti ne morete. Ker pač tukaj so “aliasi” s katerimi se skrivajo “koprive”. Izraz kopriva je nastal, ko se je izkazalo, da Alenka Jeraj, poslanka SdSa uporablja še en račun s katerim si dovoli več klevetanja kot si ga s svojim osnovnim.

Pri spodnji lestvici je zanimiv še en podatek – Janez Janša dnevno objavi (tvitne, retvitne) 90 tvitov. Da, prav ste prebrali. Očitno ga državljani plačujemo, da se udejstvuje na tviterju in žali vse drugače misleče, predvsem pa usmerja kletne trole v katero smer gre napad. V zadnjem času se mu je pridružil tudi “wannabe influensar” Jan Macarol Vrabec, ki je očitno končno dobil svojih 5 minut slave, ko ga retvitajo kletni troli.

Kakšen je torej zaključek tega? Če vas zanima “prvih” 10.000 tviterašev v Sloveniji po številu tvitov, potem je tukaj tabela z imeni in števili tvitov. Sam sem se uvrstil na 400. mesto, s povprečno 30 tviti dnevno. Uporabnik Peter Hladnik, ki je prvi na lestvici dnevno tvitne ali retvitne 362-krat.

Še enkrat. Tviter je za Sloveniji nerelevanten. Če ga mediji ne bi povzemali, večina ljudi sploh ne bi vedela, da obstaja in da se na njem bijejo dnevne bitke. Vsaka podobnost z 2. svetovno vojno je zgolj in samo plod vaše domišljije. Je pa dejstvo, da je toliko sovražnega govora prisotnega na tviterju, predvsem z desnega brega, da bi imeli organi pregona, če si se ukvarjali s tem striktno, res ogromno dela.

*troli s Trstenjakove – niso zgolj in samo fizično prisotni ljudje na Trstenjakovi, ampak tisti, ki imajo očitno v življenju toliko časa, da lahko dnevno objavijo preko 350 tvitov ali retvitov in so zelo zvesti podporniki lika in dela Janeza Janše!