twitter twitter

Twitter mi je za 12 ur blokiral račun / zaradi žaljivega in grozilnega tvita, ki ga nisem napisal in tvitnil

Vse je enkrat prvič. Tudi to, da mi je twitter blokiral račun za 12 ur, ker sem tvital neprimerne vsebine – ne, nisem jaz napisal teh tvitov in tudi niso bili tvitnjeni iz mojih naprav. Očitno ima twitter težave, ali pa je težavo povzročil kateri od servisov, ki sem jih kdaj uporabljal in sem jim dal dostop do mojega twitter računa.

Twitter uporabljam že več kot desetletje. Kljub temu, da se na njem zadnja leta odvijajo precej domoglupske debate in je namenjen zgolj “mešanju dreka”, pa se mi je prvič zgodilo, da me je twitter blokiral. Za 12 ur.

Zaradi tvita, ki ga nisem jaz napisal in je bil namenjen Tariqu Nasheedu: @tariqnasheed fucking nigger im going to kill you IM GOING TO KILL YOU LMAO WANNA SEE TOOKA NIGGER??????? ??!

Ja, znan sem po tem, kajne? Da grozim ljudem, da jih bom ubil, da jih žalim, predvsem pa, da tvitam v angleškem jeziku. Na srečo nič od tega ne drži, prav tako nisem mesečnik, da bi se mi to lahko zgodilo v spanju.

Je pa precej grozen občutek, ko vidiš kaj se lahko zgodi preko noči. Oz. drugače, kaj se lahko zgodi na družbenem omrežju čez noč, čeprav nisi bil sam del tega in ni to tvoj način komunikacije ali uporabe družbenega omrežja. V bistvu sem lahko celo vesel, da niso čez noč na vrata potrkali policisti in me odpeljali zaradi groženj s smrtjo.

Na srečo imam čisto vest in definitivno bom prišel do konca temu – zakaj je prišlo do tega. Sumim pa, da je kriva za to aplikacija, ki sem jim dal dostop do svojega profila in je očitno na tisti strani prišlo do vdora ali pa je bila celo sama aplikacija narejena z namenom cyber vojskovanja.

Čez 8 ur, ko bo račun spet “odrmznjen” bom definitivno preveril vse aplikacije, ki imajo dostop do mojega tviter računa (jih je zgolj par) in potem poskušal pridobiti več informacij o samem izvoru tvita in tudi o tem kaj je za tem.

In ne, tale suspend računa ni posledica Trstenjakove. Oni niso sposobni sproducirati česa takšnega. Oni se bojujejo na domoglupski način …

Status update: očitno je krivec za tole servis IFTTT, ki omogoča avtomatizacijo določenih aktivnosti. Sicer imam na IFTTT aktivirano dvostopenjsko zaščito, ampak očitno je bil tole malce bolj zanimiv hack, ki ga moram dodatno raziskati. S

Sicer nimam povezanega twitterja z iftttjem, kjer imam prav tako dvostopenjsko avtentifikacijo … Si bom, ko bo račun odblokiran, vzel čas, da pridem temu do konca.

Screenshot 2021 03 23 at 08.46.14

 

Screenshot 2021 03 23 at 08.48.04

 

Screenshot 2021 03 23 at 08.56.40

 

twitter

twitter račun

  1. hehe v režimskih medijih v službi laži pa to prva novica

    1. imam :) ampak ifttt je bil problem. ne razumem pa kako je nekdo lahko triggal nekaj, brez dostopa do mojega racuna … weird

    1. niso se. ne vem zakaj. ocitno je 12 ur pri njih precej relativen pojem :)

Komentarji so zaprti.