Včeraj se je Odbor2014, pod vodstvom Aleša Primca, zbral pred Vrhovnim sodiščem v Ljubljani s transparenti in vsem ostalim, kar sodi zraven. RTV Slovenija oz., MMC RTV Slovenija se je izpred Vrhovnega sodišča oglašala s tvitanjem. Na svojem Twitter profilu imajo zapisano – Z vami tvita novinarska ekipa MMC RTV Slovenija.

Včeraj so vlogo vzeli povsem preveč resno, saj so to svoje poslanstvo vzeli tako dobesedno, kot da bi bilo za najbolj pomemben dogodek v celotni zgodovini Sloveniji. No, tudi za to ne bi tvitnili parkrat na minuto, tako kot so včeraj. Najprej sem se ustrašil, da je nekdo “heknil” njihov Twitter račun, saj takšnega bombardiranja nisem navajen na Twitterju.

Seveda se mi je zastavilo povsem preprosto vprašanje – kdo je sponzor tega tvitanja in zakaj tega nikjer ne omenijo?

Šlo je za minoren dogodek. Še za eno izmed zborovanj, ki ga organizira Aleš Primc in da mu nacionalna televizija preko Twitterja nameni tako veliko časa in prostora, je en velik #fail! Samo primer. Ob #refugeeswelcome so objavili tri tvite..

Danes je sicer stanje na njihovem “Twitter streamu” povsem drugačno, kot je bilo včeraj, saj so očitno pobrisali precej tvitov. Meni se zastavlja vprašanje – zakaj RTV Slovenija ne tvita tako z žarom tudi iz zbora ljubiteljev mačk, tekmovanja v košnji trave, ali kakšnega podobnega dogodka??

Kaj so torej tvitali?

twitter_rtv_slo1

twitter_rtv_slo