Včerajšnje predreferendumsko soočenje o zakonu o RTV je bil nov “looneyfest” in zastavlja se mi preprosto vprašanje – a se je nasprotnikom zakona o RTV do konca odfukalo. Namreč, če imaš deklarirano nesposobno desno voditeljico in v studijo poleg tega povabiš še Ladislava Troho, ki je med drugim zavzel studiu na nacionalki v času Covid-19, Vilija Kovačiča, ki v etru bere pamflete in grozi s prijavami KPKju in predsednika SDM, potem je jasno, da bo to povsem negledljiva oddaja ne glede na to, kdo bo zastopal glas ZA v oddaji.

Priznam, smilili sta se mi Barbara Rajgelj in Brankica Petković, ki sta bili včeraj v studiju in moškim na drugi strani poskušali prijazno in razumljivo razložiti vse o zakonu, ki ga očitno še niso prebrali, ali pa ga preprosto ne razumejo.

Včeraj smo dobili še en dokaz, da polariziran voditelj ne bi smel niti v sanjah voditi takšnega soočenja. Vendar na RTV se požvižgajo na novinarske standarde, na neodvisnost in v studiju oddajo vodi oseba, ki je izrazito na strani tistih, ki so proti zakonu. To, da skače v besedo tistim, ki so za ZA zakon je nekaj povsem “normalnega” za njo. Tudi to, da ne dovoli določenih debat je verjetno zgolj odraz “demokratičnega” dialoga. Ko novinar polemizira s sodelujočimi, je vrag odnesel šalo in takšen novinar ne bi smel voditi oddajo.

Ko pride beseda na drugo stran, se seveda stvari spremenijo. Takrat je vse dovoljeno in takrat se lahko govorijo takšne nebuloze, ki nimajo veze s samo temo. Takrat lahko Kovačič govori nebuloze, ki nimajo veze s samim referendumom in se izgublja v svojih mislih. Ampak ne, Vida mu ne bo skočila v besedo kot to stori drugi strani, ampak ga bo poslušala, čeprav še sam več ne ve o čem govori.

Če je to ta javna debata o zakonu, ki si ga želijo na desnem polu, potem si naj to javno debate vtaknejo nekam. To ni debata, to še šank debata ni. Še za šankom so bolj plodni pogovori. Žalostno je, da moramo ljudje sploh poslušati takšne neumnosti v etru nacionalne televizije. Predvsem pa gledati nesposobne voditelje, ki ne vedo čemu so v studiju.

Jaz sem ZA, ker takšen program, kot nam ga servirajo sedaj, je negledljiv. Ko ga spremljam, sam sebe sprašujem po zdravju, da se mučim s tem. Pa vendar moram videti ta #looneyfest, da vidim kako razmišljajo nasprotniki zakona in zakaj tako razmišljajo. V bistvu gre nasprotnikom zgolj in samo za to, da ne izgubijo primata, ki ga imajo sedaj na RTV. Ne razumejo pa novega zakona in niti najmanj se jim ne sanja o tem kdo bo sodeloval v programskem svetu. Žalostno. Zelo žalostno.

Vlada ni bila pripravljena na 2. val Covid 19 zato krivdo vali na medije in drzavljane