Verjetno se vsi še spominjamo afere Fotopub in Dušana Smodeja? Ko je desni pol skakal v zrak, si pulil lase in poskušal najti povezavo s komerkoli z levega političnega pola. Celo tako daleč je šlo, da so o tem govorili v predvolilnih soočenjih, ko je desni pol poskušal to očitati levemu polu. In potem se zgodi pater Marko Rupnik, ki  se je znašel v vatikanski preiskavi zaradi zlorabe redovnic. Tišina istih, ki so skakali v zrak ob aferi Fotopub je zelo zelo glasna in jasno je, da imajo dvojne vatle za njihove in za vse, ki niso njihovi.

Pater Marko Rupnik in njegov ménage à trois in molk desnice je zgolj simptom Slovenije zadnjih 30 let. Ko se dogajajo “nečednosti” (povsem neprimerna beseda, sicer) na desnem polu in znotraj RKC je tišina desnice zelo glasna. Takrat se ne oglasijo vsi dušebrižniki, ki se oglasijo, ko pride v javnost kakšna afera levega pola. Tako kot se je zgodilo v primeru Fotopub. Takrat so anonimni ljudje odkrili in dokončali to zgodbo. In takrat je desnica skočila v zrak in zahtevala glave levega pola.

Ko se zgodi afera na desnem polu in zgodba patra Rupnika je to, lahko zaman išćemo nešteto člankov na desnosučnih portalih. So pač tiho in upajo, da se vse skupaj hitro konča in da jih ne bo nihče spraševal o “novinarskih” standardih in poročanju o tem dogodku. Seveda je “novinarstvo” zapisano v navednicah, da ne bo pomote. Gre zgolj za pamflete, ki so po godu desnosučnim politikom.

Kaj je najbolj žalostno pri vsem tem? Da imamo očitno v Sloveniji leve in desne “spolne predatorje”. Da so desni “dopuščeni”, medtem ko levi bi morali biti pribiti na križ. Čeprav je pater Rupnik želel ménage à trois in se ob tem skliceval na Sveto trojico – tole mi je sicer smešno, ampak ko gre v kontekst spolnega predatorstva mi je zgolj in samo žalostnio. Rupnik naj bi po poročanju italijanskega Corriere della Sera ženske zlorabljal in jih odreševal grehov. Seveda ni to storil “zastonj”, ampak je imel korist od tega.

Ja, to je ta shizofrena Slovenija, ko se vse sranje desnega pola pomete pod preprogo, čeprav smrdi do neba, medtem ko se vse kar je povezano z levim polom razbobna preko desnosučnih medijev, ki sicer nimajo nobenega dometa, vendar se s tem ustvari v javnosti občutek “pritiska” javnosti, ki želi odgovore. Ko se zgodi Rupnik pa pač doživimo tišino desnosučnih medijev, ker o sebi pa ja ne bodo pisali grdo, kajne?

Vatikan