Afera Dušan Smodej na dan privabila mrhovinarje

Te dni je veliko govora in pisanja o aferi Dušan Smodej. Seveda je takšna afera kot naročena za mrhovinarje, ki bodo ob tem v “isti drek” potegnili še vse ostale ljudi, ki jim niso pri srcu oz., ki jih poskušajo medijsko umoriti. Vsaka podobnost s primerom “mariborskega ravnatelja“, ali primerom Gašper Tič ni naključna, saj gre po večini ze ene in iste akterje.

V preteklih tednih je na internetu završalo ob objavi anonimnih pričevanj o praksah Dušana Smodeja. Tako finančnih kot tudi spolnih. Odzavala se je policija, kjer so zapisali, da preiskujejo namige, vendar da nimajo prijav na to temo, razen prijave o sumu domnevnega izsiljevanja zaradi dolga, ki bi bila lahko povezana s tem.

Živimo v letu 2022 in stvari prej ali slej pridejo na dan. Tudi takšne, ki se dogajajo za štirimi stenami. Družbena omrežja so tista, ki marsikomu omogočijo, da spregovori o dogodkih, ki so se dogajali, prav tako pa se ljudje prej opogumijo, da povedo za dogodke, ki so se zgodili. In tako je tudi v tem primeru.

Vendar. Vsaka zgodba ima svoj vendar. Takšne stvari so lahko precej “tricky”. Namreč, če bi se nekdo na takšen način spravil na “nasprotnika” in z izmišljenimi zgodbami manipuliral z javnostjo, bi bila škoda za posameznika lahko velika. In očitno se tega zavedajo nekateri na desnem polu, ki so v zgodbo Dušana Smodeja začeli “vlačiti” druga imena z levega pola in jim na ta način poskušajo naprtiti stvari, ki nimajo veze z realnostjo.

Če jih je dovolj v “krdelu”, kar na tviterju med desnosučnimi seveda ni težko, potem se lahko zgodi pogrom na nič krive in dolžne ljudi. In to se dogaja te dni ob boku te afere. Mogoče je vse skupaj samo spin pred zgodbo o Kmetiču, ki je prejšnji teden prišla v javnost in je potrebno sanirati njene posledice. In kako to storiš najbolj preprosto? Da s prostom pokažeš na druge in se tako ne govori več o Kmetiču, ampak o drugih.

No, tako vsaj mislijo, da svet funkcionira v letu 2022. Pa res tako funkcionira? Ali res lahko vsakomur, ki nam ni po godu, naprtimo krivdo za nekaj, kar nima veze z njim? Očitno bomo morali postati ZDA in tožiti vsakogar za vsako stvar, ko bo prišlo do takšne situacije, saj očitno mrhovinarji ne razumejo da je laž laž in čeprav jo ponoviš 100 krat, še ne bo postala resnica.

Upam, da se bo zgodba okoli Dušana Smodeja izkristalizirala in da bodo organi pregona opravili svoje delo. Prav tako pa upam, da bodo mrhovinarji odgovarjali za svoja pisanja in obrekovanja, ki so si jih privoščili v tem času. In ja, očitno se iz zgodbe “mariborskega ravnatelja” niso nekateri nič naučili!