sanna marin sanna marin

Finska premierka Sanna Marin se zna zabavati in prav je tako

V teh dneh je na splet prišel posnetek “žuranja” finske premierke Sanne Marin. Ogorčeni tercialci so skočili v zrak in ji očitali, da jemlje droge, da ji takšno obnašanje ne pritiče in da mora opraviti test na droge! Priznam, všeč mi je, da obstajajo politiki, ki se znajo zabavati in ki pokažejo, da so ljudje kot vsi ostali. Ampak očitno se vsi ne strinjajo s tem. Očitno so nekaterim bolj všeč politiki, ki bežijo z gej zabav po žlebovih, kajne?

Sanna Marin je stara 36 let. Je finska premierka. In očitno se zna zabavati. Glede na odzive na posnetek, ki sicer ni nič takšnega, se je odločila, da se bo testirala na droge in bo tudi pokazala javnosti rezultate. S tem bo zaprla “gobce” vsem tercialcem, ki jih moti njena mladostna razposajenost.

Še več. Sanna Marin se je zabavala v času svojega dopusta, ko ni imela nobenih drugih državnih obveznosti, ampak očitno nekatere ljudi moti ona, ker je normalna premierka. Očitno imajo ljudje rajši tiste politike, ki se skrivajo na zabavah, kjer je prepovedana uporaba telefonov in so stvari “tajne”.

Še vedno živimo v svetu, kjer bi se takšno dejanje moškega politika tretiralo kot nekaj normalnega, ko pa vidijo sproščeno žensko, pa zaženejo vik in krik in jo začnejo pribijati na križ. Žalostno, saj smo v letu 2022 in ne nekje v mračnem 17. stoletju.

Tudi politiki so ljudje, mar ne? Tudi oni imajo pravido do lasntega življenja in do zabave. Še posebej, če pri tem ne kršijo nobenih zakonov in pravil in če s svojimi dejanje ne ogrožajo nikogar. In Sanna Marin je dokazala, da se zna zabavati. Všećno!

sanna marin
Sanna Marin (vir: FinnishGovernment Flickr
  1. Grem stavit, da je vecina njenih kritikov iz vrst stranke Perussuomalaiset (“True Finns”, nekaksna finska verzija SdS-a).

Komentarji so zaprti.