Čez par let bodo dolge brade in hipsterske frizure pristale na smetišču zgodovine

Zadnja leta je trend brad in hipsterskih frizur vse bolj prisoten tudi v Sloveniji. Čez par let bodo te brade in frizure pristale na smetišču zgodovine in ljudje, ki niso živeli v tem obdobju, se bodo zgolj krohotali ob pogledu na fotografije tega časa. Tako je z zgodovino in trendi.

Verjetno mi bo marsikdo kljuboval in bo trdil, da je to povsem neresnično, kajne? No, temu ni tako, saj imamo cel kup dokazov iz preteklosti. Vsi se verjetno spomnimo različnih obdobij, ki so jih zaznamovale frizure in tudi oblačila. Šuškave trenerke, široke hlače, hlače na zvonec, žive barve, temne barve…

Tudi pri frizurah so se spreminjali trendi in kar je bilo včeraj še popularno, je naslednji dan postalo zgodovina. Samo za obuditev spomina glede frizur v prejšnjih 20 letih:

  • obdobje trajn pri ženskah – cela generacija je nosila trajne in frizerke so si “mele roke” ker je bil to dober biznis
  • fudbalerka “bundesliga” frizura – frizura, ki so jo furali nogometaši in je bila neko obdobje zelo zelo popularna
  • moški rep – ja, v nekem obdobju nisi bil pravi frajer, če nisi imel repka – čeprav tankega je bil to trend, ki je konkretno zaznamoval mojo osnovnošolo
  • Vanilla Ice frizura – na srečo zgolj kratko obdobje, ko so bile v modi frizure v stilu Vanilla Ice
  • moški minival – ja, tudi moški so šli k frizerju, da so imeli “skravžlane” lase

Če se spomnimo teh obdobij, bilo jih je še veliko veliko več in pomislimo, da bi še sedaj ljudje nosili takšne frizure, bi živeli v precej zanimivem svetu. Ampak trendi pridejo in gredo in tako, kot so se spremenili ti trendi, bodo tudi brade nekoč postale zgolj samo še zgodovina.

Komentarji so zaprti.