robert golob svoboda premier slovenije robert golob svoboda premier slovenije

Leto dni zmage nad janšizmom / kdaj bo koalicija izpolnila predvoline obljube?

Danes mineva eno leto, ko smo državljani na demokratičnih volitvah izrazili svojo voljo in pokazali, da imamo dovolj janšizma v Sloveniji. Da si želimo sprememb in da si ne želimo več sistema, ki nas zatira, zapira v meje občin, nas žali, ponižuje in nas zmerja. Dobili smo nov obraz, ki je pred volitvami precej obljubljal – kdaj bodo te obljube tudi izpolnjenje, pa je drugo vprašanje.

24.4.2022 je bil dan, ki smo ga dolgo čakali. Dan, ko smo šli na volišča in izrazili svojo voljo in pokazali, da nočemo več sistema, ki smo ga imeli zadnji dve leti, ko je državo vodil Janez Janša, jo zadolžil za vrsto let in državljen imel za totalne idiote. Seveda je okoli sebe nabral najbolj zveste vojščake, ki so mu stali ob strani, in skupaj so “kaznovali” neposlušne državljane in nagrajevali svoje potencialne volivce.

Razočaranje v njihovem štabu, ko so začeli prihajati prvi rezultati, je bilo vidno in ogromno. In potem se je samo še stopnjevalo, ko je bilo jasno, da je konec janšizma v Sloveniji in da je čas za nove obraze, ki jih je sam Janez “ustoličil”. Če ne bi menjaval kadrov povsod, kjer jih je lahko, bi dr. Robert Golob še vedno bil v gospodarstvu in ne v politiki. In Janezu bi bilo lažje na volitvah

Kljub temu da dr. Robert Golob ni veliko obljubljal, pred volitvami je bilo kar nekaj obljub, ki pa še niso bile izpolnjene. In čakam in čakam.

Zagotovo pa dr. Robert Golob ni pričakoval toliko polen pod svoje noge, kot jih dobiva vsakodnevno s strani desnega pola političnih strank. Začelo se je že prvi dni, ko je opozicija vložila 27 predlogov zakonov. Nova koalicija si ni smela sama določiti števila ministrstev. Sledili so referendumi, kjer je desnica krepko izgubila vse tri po vrsti. Sledile so interpelacije. Sledili so protesti. To, kar počne desnica, v Sloveniji ni demokracija, ampak je norija.

Očitno se je Janez odločil, da si samo on zasluži biti premier in da bo vsakemu drugemu poskušal do konca in še naprej nagajati pri njegovi vlogi, ki je bila potrjena s strani državljanov na demokratičnih volitvah. Kljub vsem polenom pod noge pa to ni izgovor, da se ne bi obljube, ki so bile dane državljanom, začele uresničevati.

Čakam, da se bo to zgodilo. In počasi me mineva potrpežljivost.

robert golob svoboda premier slovenije

  1. Kako naj karkoli naredijo, ce pa Jajo zahteva maratonske 14-urne seje in podobno govno ? Daj casu cas.

Komentarji so zaprti.