igor pirkovic piroliza igor pirkovic piroliza

Ko Pirkoviču elektronsko sporočilo premierja odleti v nezaželeno pošto / in sloni letiji

Igor Pirkovič se je zopet osmešil. Nič novega. Po pirolizi in žiru je težko prićakovati karkoli od osebe, ki se ima za voditelja. Tokrat je pompozno napovedoval oddajo, kjer naj bi se “soočila” dr. Robert Golob in Janez Janša. Čeprav so se iz kabineta premierja že prejšnji četrtek opravičili za odsotnost, je Pirki še vedno nadaljeval z “oglaševanje” soočenja. In potem ugotovil, da je elektronsko sporočilo premierja pristalo v njegovi nezaželeni pošti.

No, saj bi napisal, da je smešno. Pa vendar ni. Na televiziji, ki je postala podružnica Nova24 in kjer so oddaje namenjene zgolj propagandni desnega pola, je vse mogoče. To, da bi pristalo elektronsko sporočilo gov.si v nezaželeni pošti, pa je tako mogoče, kot če bi Pirki vedel, kaj je to piroliza ali žir. Zakaj? Ker ima gov.si odlično urejene spf in dkim zapise, ki skrbijo za to, da ne odleti pošta med nezaželeno pošto.

No, seveda obstaja tudi možnost, da je Pirki sam naučil “svoj” elektronski predal, da mu vse, kar dobi iz kabineta premierja, odleti med nezaželeno pošto. Ampak pozor, glede na to, da je on napovedoval oddajo in ni bilo odgovora iz kabineta premierja, bi verjetno lahko dvignil telefon in poklical in preveril.

Pa vendar – očitno to ni bil namen. Njemu je Janez tako ljub, da ga je raje samega gostil in imel z njim prijateljski pogovor, kjer je imel Janez možnost, da pove vse, kar mu leži na duši. Ko imaš na drugi strani takšnega “novinarja,” potem še Janez, ki je zadnja leta bil redko gost TV oddaj, na nacionalki z veseljem pride v oddajo in ima svoje monologe – ki so vedno znova in znova iste zgodbe in nebuloze.

Čestitke Pirkiju, ki očitno poleg vsega ostalega ne zna niti uporabljati elektronske pošte. Žalostno? Ne zgolj realnost desnosučnih!