had blog roni kordis had blog roni kordis

Odvisnosti

Oz. navade, ki ti zlezejo pod kozo, da nekako ne mores brez njih. Pa vendar niso fizicne, ampak bolj taksne prijetne razvade. Recimo cokolada, recimo trava, recimo voznja z avtom, recimo spanje, recimo gledanje filmov, recimo odvisnost od odvisnosti, ali pa odvisnost od zvez. Pa vendar vse te odvisnosti so bolj kratkotrajne, oz. spreminjajo oblike, se jih navelicas in gres naprej. Ena odvisnost pa prednjaci pred vsemi ostalimi. Lahko bi zdrzal brez hrane (uh ja, ze dolgo se nisem 7 dni postil), lahko bi zdrzal brez spanja (insomnia je zakon, vendar se ne sme pretiravati), lahko bi zdrzal se brez marsicesa, ampak brez interneta pa ne verjamem ce bi lahko prezivel. Dnevna doza je vsaj par ur! In kamorkoli, v katerikoli hotel, apartma, ali kaj podobnega pridem, je prva stvar to, da preverim ce imajo internet. Ce ga nimajo ze opazujem za cybercaffeji in podobnim. Odvisnost od neta je najhujsa od odvisnosti. Dostikrat se mi je zgodilo, da sem sel ponoci iz postelje na wc, pa vmes se skocil do racunalnik in pogledal maile in pa skok na forum ali pa samo pogledal ostale blog, ki jim sledim. In potem sem cez kaksne pol ure ugotovil, da sem sel samo na wc. Ja, lepa je ta odvisnost in cisto nic me ne moti, dokler mi deluje net in dokler lahko na GSM-u pogledam maile. Na zalost mi se ni povsem uspelo urediti dostopa preko wapa do tegale bloga, ampak to je se v planih. Potem pa mi ne bo vec treba ponoci do racunalnika, ce se prebudim, ampak bom direktno iz postelje lahko pisal preko telefona (da ne bo pomote, laptopa ne nosim vec v posteljo, ker potem je noc prekratka in naslednji dan sem samo se razvalina).

Ima se kdo netodvisnost :evil:

p.s.: verjetno se bo dalo s to zasvojenostjo zasluziti kupe denarja, sam pa ze razmisljam, da bi ustanovil kaksno komuno (imam eno ograjo 50 metrsko za naredit, pa bi mi prav prisla delovna sila) in ljudem pomagal pri ociscenju :)

 1. dokler se nisem zadelal (beri: dodatni projekti) sem imel odvisnost, ki se ji reče diablo II :evil:, zdaj se je pač to preselilo na zaslužek in delanje projektov namesto špilanja.
  pa saj odvisnosti se selijo, od surfanja, bloganja, torentiranja ipd, ampak se vseh čez čas naveličaš in najdeš kaj drugega bi še lahko počel z računalnikom.

 2. odvisnost od interneta se da blažiti z odvisnostjo od (poslušanjem rasti) trave, žretjem čokolade in 24/7 gledanja filmov

 3. @samuelion: a potem si tudi ti odvisen od racunalnikov :) ja, hudic je to.. in kaksni so to projekti?

  @black betty: hmm.. poslusanje rasti trave.. zanimivo.. a cannabis to mislis :) bi tudi jaz to poslusal.. cokolada itak.. sam mora bit mikado :evil:

 4. projekti so oblikovanje (revije) in postavljanje (info kartice)

  mikado… hmmm probaj novo milko z rižem =) jaz sem bil prijetno presenečen

 5. revija.. potem obvladas dtp in ostalo.. mogoce te kdaj izkoristim :) ker mam en projekt pred seboj, ko bom moral narediti plakate za en razstavni prostor..

  milka z rizem.. dons grem v trgovino :) a na netu se je ne da narocit :evil:

 6. ja če mas cajt čakat =), povecini sem zabukiran “da glava peče”, ampak za kako dobro (oblikovalsko/kreativno) zadevo se splača malo druge projekte malo na stran stisnit :evil:

  na netu ne vem… jaz sem starokopiten, hodim v trgovino in kdaj še kaj degustiram =)

Komentarji so zaprti.