Med vožnjo po Sloveniji sem imel čas in sem lahko poslušal prenos interpelacije v živo iz držvnega zbora na 1. programu Radia Slovenije. Predlagatelj interpelacije, prve v tej vladi, je poslanska skupina LDS, interpeliranec pa je minister za kulturo Vasko Simoniti, ki je na interpelacijo pripravil odgovor s pojasnili na 51 straneh in seveda zavzel stališče, da je interpelacija brezpredmetna.
In sedaj k uvodnim govorom predstavnikov poslanskih skupin. Slišanih je bilo polno nebuloz, medsebojnega obračunavanja in pa seveda zanikanja vsega, kar je bilo moč zanikati. Zelo pričakovano in prozorno. Dejansko so izstopali trije govori. Aleš Gulič, predstavnik LDS, ki je na preprost način obrazložil pogled na interpelacijo in seveda tudi brez odvečnih floskul, ki smo jih navajeni od politikov, povedal bistvo. Branko Grims, predstavnik SDS, ki je na dolgo in široko podal svoj pogled na vso stvar. Vsako točko je zanikal, kot da bi bil on interpeliran in za vsako točko je imel pripravljene odgovore. Sploh pa je imel odličen zagovor o znižnju RTV naročnine, ki se pač ni znižla, ampak se tudi ni podražila in to je zanj enako! Odlično se je pripravil na vse skupaj. Ampak zadnji poslanec Sašo Peče, predstavnik SNS, ga je v parih besedah razorožil. V bistvu je poudaril, da je Grims paraminister, vsaj takšen je njegov nastop v vseh teh situacijah okrog interpelacije. Poleg tega pa je opozoril še na par ostalih peročih zadev, seveda ni šel mimo oddaje Piramida in uravnoteženosti RTV Slo. Sicer pa se ni strinjal z idejo LDS, da bi imeli tudi Romi svojo oddajo, tako kot jo imajo ostali “drugačni” (v pozitivnem smislu). Vsekakor je imel kot zadnji, v prvem govoru najboljši pogled na vso stvar, čeprav se dejansko ne strinjam z nacionalističnim pogledom na Slovenijo.

Sicer pa bo interpelacija ovržena in Vasko bo naprej grel stolček in Grims bo še naprej uravnoteževal slovenski medijski prostor! Tako ali drugače!