had blog roni kordis had blog roni kordis

Boste dovolili vstop v stanovanje popisovalcu nepremičnin?

Prišel je 1. december in z njim tudi Popis nepremičnin, s katerim bo ablast naredila hišni red, zbrala vse mogoče in nemogoče podatke o nas in nas seveda dodatno obdavčila. Saj držva smo ljudje, ki izvolimo najbolj primerne predstavnike, ki največ obljubljajo, vendar v trenutku ko pridejo na pozicijo, se njihove obljube sesujo v prah in že jih več ni. In ravno danes mineva 2. leti, odkar je prišla ablast na pozicijo in do sedaj se je naredilo bolj malo.
Oz. me mogoče lahko kdo dopolni, kaj se je naredilo! Spomnim se ukinitve avtomobilskih nalepk, znižnje notarskih tarif in… Ničesar več konkretnega se ne spomnim. Spomnim pa se obljub o umiku držve iz držvnih podjetij, spomnim se obljub o izboljšanju standarda, spomnim se obljub o preprečevanju korupcije, spomnim se obljub o uravnoteženju javnih medijev, spomnim se obljub.. Preveč obljub je bilo in ničesar narejenega!
Še tisto, kar so naredili, so naredili tako neumno, spomnimo se Romov, da jih obtožuje cel svet. Škoda, da ni padel Simoniti, je pa padel pretepač novinark Drobnič. Upam, da sedaj sledi množično menjavaje “preverjenih kadrov”, ki nimajo pojma o tem, kaj delajo na ministrskih stolčkih!
Seveda smo dobili tudi famozni popis nepremičnin, ker držva potrebuje še več, oz. mogoče cerkev potrebuje še več, kajti nazaj so dobili toliko nepremičnin, ki jih je potrebno vzdrževati in je morala držva napolniti luknjo, proračunsko.
Anketa Ali boste popisovalcu nepremičnin dovolili vstop v hišo oz. stanovanje?, ki jo izvaja POP TV, je postregla s presenetljivimi rezultati:
da 2899 38 %
ne 4797 62 %

Kar pač pomeni, da bo popisovalec stal pred vrati in zmrzoval, ko bo vpisoval podatke. Sicer se ne strinjam s tem, kajti popisovalci so v večini primerov študentje, ki si bodo na tak način prislužili nekaj denarja in oni niso krivi za to, kar se je odločila držva. V bistvu se mi ta poteza zdi nehumana do popisovalcev, razumem pa bes in jezo ljudi, ki so se odločili za odgovor ne v anketi.
V lastno stanovanje, ki je bilo zgrajeno z lastnim denarjem, za katerega so bile plačane vse dajatve držvi in za material, ki porabljen za gradnjo je bil odveden DDV, mi bo sedaj nekdo zaračunal davek???
Nekaj je hudo gnilega v držvi tej! Ampak to je itak že stalnica, ki se pojavlja v demokratični, uravnoteženi Sloveniji!

Komentarji so zaprti.