Na nakupovanje za stanovanje v Pordenone v Semeraro Na nakupovanje za stanovanje v Pordenone v Semeraro

Na nakupovanje za stanovanje v Pordenone v Semeraro

Sončno sobotno jutro. Kot nalašč za izlet v mojo priljubljeno Italijo (da ne bo pomote, “sovražim Italijo“, “sovražim Italijane“, sovražim vse, kar je povezano z Italijo, vendar mora včasih moški narediti to, kar mora moški narediti), bolj konkretno v Pordenone, ki je oddaljen od Izlak natanko 250 km. In zakaj ravno v Pordenone? Ker sva pred manj kot mesecem dni v Rijeki odkrila trgovino, zelo podobno Ikei, vendar veliko bolj kvalitetno in veliko bolj cenovno ugodno, po imenu Semeraro. Ker Hrvati še niso v EU, je za prevoz blaga čez mejo v vrednosti nad 1000 kun, potrebno plačati carino. Verjetno se vsi še spomnimo časov, kako smo “švercali” iz Italije in Avstrije stvari. Vendar vseeno je malce težje “švercati” pohištvo čez mejo.
In tako sva šla na pot. Z velikim odporom sem prečkal mejo in na njihovi avtocesti razmišljal o tem, kako da pri njih, kljub gostemu prometu, ne nastajajo zastoji. Vendar je bilo mojih iluzij zelo kmalu konec. Pol urno čakanje v koloni, zaradi Nemca, ki se je zaletel v ograjo, pol urno čakanje na plačilo cestnine in če pomislim, da nisva šla niti do Benetk, kjer se kolone šele začnejo, sva jo še dokaj dobro odnesla.
Prihod v Pordenone brez navigacije (moja trma, kljub temu, da je TomTom doma) je bil pravi šok. Nikjer smerokazov za Semeraro in niti ljudje, ki sva jih vprašala po trgovini, niso natanko vedeli o čem govoriva. Po pol urnem kroženju po okolici Pordenona, ko sem bil popolnoma šokiran nad vsemi čudovito urejenimi vilami, s še lepšimi vrtovi, sva našla tablo za Semeraro. Potem je bilo vse lažje.
V Semeraru je izbira kvalitetnih izdelkov večja kot v Ikei, cene so nižje in ni “pofl” robe, kot je v Ikei. Na srečo ima Tigra zelo majhen prtljažnik in to me je rešilo. Sicer bi odnesla cel kup omaric, stolov, ležlnikov in ne vem še česa, kar sicer ne potrebujeva, ampak je lepo in bi sigurno kdaj prišlo prav, s seboj v Slovenijo.
In tako sva jo mahnila nazaj proti Sloveniji. Ker sem imel v mislih skoke z višin v Kobaridu, sem se odločil, da greva po avtocesti do Gorice! Ampak tukaj se zgodba za danes konča in se nadaljuje zjutraj.
p.s.: dolgo časa sem bil v precepu, če objavim ta zapis, kajti marsikateri moški me bo “preklel”, ker ga bo njegova boljša polovica pripravila do takšnega “izleta”. Ampak si nisem mogel pomagati, če sem bil že sam “primoran” v to, zakaj ne bi “trpel” še kdo drug :evil:
V trgovini je prepovedano fotografiranje, zato se bo treba odpeljati tja na ogled :evil:

semeraro-pordenone01.jpg semeraro-pordenone02.jpg semeraro-pordenone03.jpg semeraro-pordenone04.jpg semeraro-pordenone05.jpg

 1. poceni, dokaj nekvalitetna roba, ki je bolj kot ne sama sebi namen :) nekako taksna je moja definicija :)

 2. non parlo Italiano :evil: to mi je prisepnila boljsa polovica, ki je zivela v sienni eno leto in ji je italija vec kot pri srcu.. za razliko od mene, ki jo sovrazim :)

 3. lepo se dopolnjujeta ;)

  Tudi jaz nisem kaj preveč navdušen nad Italijo/Italijani. Zadnjič sem debatiral z nekim italijanskim penzionistom v piceriji v Desklah, kjer sem moral pomagati natakarici pri naročilu in potem je gospod rekel, da bi morali znati italijansko. Seveda sem mu odgovoril, da bi se lahko on naučil slovensko, tako kot jaz govorim italijansko (oz. sem večinoma prisiljen, ker drugega jezika ne znajo), če grem malce globje v Italijo. V italijanski Gorici si še lahko pomagamo s slovenščino, drugje pa težje… ;)

  Žal pa je turizem naše regije pogojen z znanjem italijanščine…

 4. ..Prihod v Pordenone brez navigacije…

  jaz pa imam najrajši ravno takšne vožnje, ko malo iščeš in ki niso “vodene”, ker vedno odkriješ celi kup stvari, ki jih drugače ne bi.

 5. Had..zakaj pa sovražiš Italijo in Italijane?!

  Kaj so ti žlega storili…al je to kak kompleks?

  Ne vem v čem je fora..please explain….dai esaudiscimi questo piccolo desiderio…non fare il modesto.

  A si ti prek TV ustvariš mnenje o nekem narodu….Tu, le preferenze per un popolo te le costruisci con l’aiuto della tivu’?

  Had non fa’ lu stronz’…

  Ciao amore;)

 6. @kr_eden: ni kompleks, niti ni to posledica gledanja tv.. je posledica raziskovanja in odkrivanja italije.. pa zacnimo na zacetku.. trst je bil pred leti povsem drugacno mesto, kot je postal v zadnjih letih.. bil je umazan.. bil je ravno nasprotje tega, kar sem bil navajen v sloveniji.. in italijani s svojim glasnim gestikuliranjem in vpitjem so mi ze od nekdaj sli na zivce.. ko sem bil mulc v avtokampu, se vedno spomnim, da smo iskali lokacijo, kjer ni bilo italijanov, ki so se na vecerji zbrali v nebrojnem stevilu in potem pozno v noc vpili in se kregali..
  in potem sva zacela z boljso polovico odkrivati italijo.. cinque terre, verona, milano, rimini, sienna, rim, prevozil celo italijo po dolgem in po cez.. in ugotovil, da ko prides v rim, je tripasovnica, vendar je tam za 6 pasov vozil in vmes se pesci, kolesarji in ostali udelezenci.. narod, ki ima precej pestro zgodovino je povsem brez kulture, ceprav imajo cudovito pokrajino in cudovite stvari lahko vidis v italiji..
  in zato se italije izogibam, ceprav jo imam po svoje precej rad, zaradi njene raznolikosti in priznam, da je moje poslosevanje malce prevec direktno bilo v tem primeru :)
  upam, da nisem koga uzalil!

 7. …če tako sovražiš italijane in italijo, zakaj potem hodiš tja… ne razumem take kot si ti

 8. @a16: sicer ne vem, kater del ti ni jasen, kajti vse sem ze razlozil v zapisu.. “vendar mora včasih moški narediti to, kar mora moški narediti”

 9. Had…ti pol res maš neke predsodke o Italijanih…po mojem malo preveč posplošuješ…v čem pa je fora če so glasni…? A ti maš rad tišino…? Mir, vsak dan nedelja…? Govoriš kot, da imaš 90 let!

  Ne posploševat stvari…to počnejo politiki in ti, glede na to, da berem tvoj blog skoraj 0,5 leta, vem da nisi tak tip (negativne) osebe.

  LP!

 10. @giorgio: res imam predsodke.. sicer poskusam biti toleranten, ampak sem pac zelo neprilagodljiv clovek, ki ima rad tocno to, kar si napisal.. mir in tisino..
  rimini pred 1.majem je idealen kraj.. sienna v sredini aprila.. milano ob 3 ponoci.. takrat uzivam v italiji, ceprav sem ze zgoraj priznal, da je lepa.. da me vedno znova preseneca.. mogoce je vse skupaj precej odvisno tudi od tega, kaksne volje sem, ko jo obiscem..

 11. “sovražim Italijo“, “sovražim Italijane“, sovražim vse, kar je povezano z Italijo

  hudo sporna izjava za nekoga, ki se ma za liberalca

  PS
  osebno sem kar malce užljen, moja draga je delno italjanske krvi, se pravi moje hčere tudi… hmmmm … ne vem. Mislim, da ti je zadeva malce ušla ;-)

  Pivo si mi dolžn… :-)

 12. Moj dragi te bo malo preklinjal, jst pa se že zelo veselim obiska te trgovine! In imamo karavana, zamisli si kaj se bomo lahko pripeljali domov, še če sedeže podremo?????????
  Živim v neposredni bližini IT in včasih so glasni, s svojo gorovorico prepotenti itd…
  Ma so barviti, imajo eden najlepših jezikov, najlepše obleke, najlepše avte delajo, glasbo, pohištvo, hiše,VILE….
  Zdej bom pa jst mal nestrpna..rajši jih imam kot npr. nemce…ker italijani znajo izražt čustva, se objamejo, dotaknejo… Slovenci pa smo včasih tako zadržni, olikani, zaprti?!?

  p.s. Siena je z enim N…
  lep dan in uživajmo vsi skupaj v tej lepi poletni soboti..
  jst grem pripravljat kufre..počitnice…začnejo se v Italiji, ha ha

 13. hmmm.. glede na to “koliko casa si imel” sem postudiral zakaj nisi naredil kake fotke ala mexico, gas station :) saj ves kaj mislim.. :)

 14. Jaz pa ljubim Italijo in sovražim Hrvaško. ;)
  Joke! Da ne bo zdaj cela debata na temo mojega posploševanja padla! Je pa čista resnica, da res obožujem vse kar je italijanskega. Ne vem zakaj, pač všeč mi je ravno vse to, kar je had opisoval, kot nekaj kar sovraži. Ni mi pa všeč Hrvaška, je pa niti slučajno ne sovražim. Razumem pa Hada, saj tudi jaz pogosto uporabljam malce preveč ekstremne besede, da bi opisala svoje trenutno razpoloženje in namesto, da bi zapisala , da mi gre res močno na živce, ko hrvaški davčni inšpektorji že tretjič zapored kar nekaj težijo in iščejo po naši hrvaški firmi in vse izgleda, da le zato, ker jih moti, ker so lastnki američani, vodijo jo pa Slovenci ….in ker me to resnično jezi, bom na brzino napisala tudi kakšno neumnost v stilu “sovražim Hrvate”.
  Moj sin Jaka pa itak vedno, ko opisuje česa ne mara, reče, da SOVRAŽI marmelado …ali brokoli …celo šolo (kdo bi si mislil) ….ja, tako je s tem sovraštvom …očitno nam je prelepo pa moramo pač nekaj najti, kar sovražimo, da ne bo beseda izumrla. :)

 15. jaz osebno tudi ne maram italijanov. kot prvic kjer koli sem bil pa ko so bili italjijani v bližini so se vedno prepirali dolgo v noč. kot drugič pa ko sem v kakšni restavraciji pa ko noročam po angleško me pogosto gledajo kot da sm z lune priletel. rad pa obisčem italijo, še posebno gardaland in mirabilandijo, saj sem nor na zabaviščne parke.

  LP

 16. Mah, jaz nimam rad italijanov in njihovega pohištva, še posebej pa ne Ikee v bližini Nove Gorice, ker naši zastopniki zaradi njih, prodajo vedno manj omar.:(

Komentarji so zaprti.