Sončno sobotno jutro. Kot nalašč za izlet v mojo priljubljeno Italijo (da ne bo pomote, “sovražim Italijo“, “sovražim Italijane“, sovražim vse, kar je povezano z Italijo, vendar mora včasih moški narediti to, kar mora moški narediti), bolj konkretno v Pordenone, ki je oddaljen od Izlak natanko 250 km. In zakaj ravno v Pordenone? Ker sva pred manj kot mesecem dni v Rijeki odkrila trgovino, zelo podobno Ikei, vendar veliko bolj kvalitetno in veliko bolj cenovno ugodno, po imenu Semeraro. Ker Hrvati še niso v EU, je za prevoz blaga čez mejo v vrednosti nad 1000 kun, potrebno plačati carino. Verjetno se vsi še spomnimo časov, kako smo “švercali” iz Italije in Avstrije stvari. Vendar vseeno je malce težje “švercati” pohištvo čez mejo.
In tako sva šla na pot. Z velikim odporom sem prečkal mejo in na njihovi avtocesti razmišljal o tem, kako da pri njih, kljub gostemu prometu, ne nastajajo zastoji. Vendar je bilo mojih iluzij zelo kmalu konec. Pol urno čakanje v koloni, zaradi Nemca, ki se je zaletel v ograjo, pol urno čakanje na plačilo cestnine in če pomislim, da nisva šla niti do Benetk, kjer se kolone šele začnejo, sva jo še dokaj dobro odnesla.
Prihod v Pordenone brez navigacije (moja trma, kljub temu, da je TomTom doma) je bil pravi šok. Nikjer smerokazov za Semeraro in niti ljudje, ki sva jih vprašala po trgovini, niso natanko vedeli o čem govoriva. Po pol urnem kroženju po okolici Pordenona, ko sem bil popolnoma šokiran nad vsemi čudovito urejenimi vilami, s še lepšimi vrtovi, sva našla tablo za Semeraro. Potem je bilo vse lažje.
V Semeraru je izbira kvalitetnih izdelkov večja kot v Ikei, cene so nižje in ni “pofl” robe, kot je v Ikei. Na srečo ima Tigra zelo majhen prtljažnik in to me je rešilo. Sicer bi odnesla cel kup omaric, stolov, ležlnikov in ne vem še česa, kar sicer ne potrebujeva, ampak je lepo in bi sigurno kdaj prišlo prav, s seboj v Slovenijo.
In tako sva jo mahnila nazaj proti Sloveniji. Ker sem imel v mislih skoke z višin v Kobaridu, sem se odločil, da greva po avtocesti do Gorice! Ampak tukaj se zgodba za danes konča in se nadaljuje zjutraj.
p.s.: dolgo časa sem bil v precepu, če objavim ta zapis, kajti marsikateri moški me bo “preklel”, ker ga bo njegova boljša polovica pripravila do takšnega “izleta”. Ampak si nisem mogel pomagati, če sem bil že sam “primoran” v to, zakaj ne bi “trpel” še kdo drug :evil:
V trgovini je prepovedano fotografiranje, zato se bo treba odpeljati tja na ogled :evil:

semeraro-pordenone01.jpg semeraro-pordenone02.jpg semeraro-pordenone03.jpg semeraro-pordenone04.jpg semeraro-pordenone05.jpg