Nedelja. Vroč in sončen dan. Povsem atipičen za februar. Človek razmišlja kaj bi s seboj. In ker nisem imel nobene ideje, sem se spomnil na droge. Tako lep dan je bil, preveč lep za smrt, so peli Nieti leta nazaj.
In zagledam v daljavi napis DROGA! Srce mi je začelo hitreje biti. Čutil sem kako sem dobil nov polet in kako sem z lahkoto premagoval razdalje.
DROGA s petimi zvezdicami. Že sama misel na to je bila omamljujoča. In ko sem se bližl, sem odkril še en napis: DROGA, skladišče in predelava. Nisem mogel verjeti svojim očem. Očitno je v Portorožu odlično poskrbljeno za vse vrste obiskovalcev.
Popolnost trenutka je prešinila misel, da je mogoče naša ablast končno ugotovila, da bi bilo super, če bi v Sloveniji legalizirali droge in če bi se začeli odpirati tudi ostalim kulturam, ki jih sedaj zatiramo. Seveda je bil ta trenutek zelo kratek in verjetno posledica močnega sonca.
Pa nazaj k DROGI! Ko sem prišel do stavbe in iskal vrata, so bila vsa zaklenjena. “Hudiča”, sem pomislil, “danes je nedelja in na referendumu smo se odločili, da bodo ljudje lahko hodili k maši, namesto v nakupovalna središča”. In tako je bila tudi DROGA zaprta!.
Sicer sem iskal po Portorožu drogerijo, vendar je nisem našel. Tam bi mogoče imel kaj več sreče z drogo v nedeljo. Ali pa se tudi to motim?

blank blank