Branko Gradišnik zapiše na svojem blogu: “Danes minevajo točno trije meseci, odkar sem ga odprl, in to se mi zdi kar primeren datum, da ga uradno zaprem.”
Dajana pa naredi zaključek: “Gradišnik je ukinil komentarje na svojem blogu”

Seveda jih je ukinil, če je zaprl vrata v svojo hišo, kot je tudi sam zapisal! Ampak pomembno je to, da je zaprl komentarje, ne pa to, da je prenehal s pisanjem bloga, kajne Dajana!

Hmm. V bistvu je zanimivo razmišljanje Branka Gradišnika, ki je odprl blog zaradi promocije knjige, na koncu pa ugotovil, da o knjigi ni pisal skoraj nič, ampak je pisal tekste, ki so bili namenjeni komentatorjem. In ugotovil, da je blogerstvo jalovo početje. Če on tako pravi, bo že držlo!

23 Responses to Ali ljudje res ne razumejo napisanega?

 1. London pravi:

  Oseba ki komentira pod nickom “Å e en glas podpore ” je podal svoje mnenje glede bloga BG in Dajane. Se splaca prebrati! Drugace pa me Dajana zadnje case precej asocira na Damjana Murka! Bila bi odlicen tandem! Dve prikupni slovenski zvezdi. :)

 2. Dajana pravi:

  Vau, London, ti si pa hujši od notranjega ministra b(l)ogovske vlade!

 3. had pravi:

  sem videl ja.. in podal je konkretno in dejansko stanje.. ampak nekateri tega pac ne sprevidijo :)

 4. chef pravi:

  “Å e en glas podpore” je z žljivkami in Caps Lock-om smetil tudi pri meni.

  Ko je postal žljiv tudi do ostalih, sem začel njegove komentarje brisat in kaj hitro ugotovil, da je tip tako zelo neuravnovešen, da ne bo obupal, zato sem mu komentarje spet dovolil.

  Po mojem ga ni ravno za hvalit. Je bil pa tip že v 72 držvah po svetu, zaradi česar si je očitno blazno všeč, mi revčki, ki smo bili samo v štiridesetih, naj bomo pa tiho :D

 5. London pravi:

  Cheef sem videl ja! Prav zaradi tega, ga nisem omenjal v kontekstu “hvaljenja”, temvec le to, da se za razliko od prejsnjih komentarjev, v temu z njim do neke mere strinjam. Kaj pa je delal pri tebi sem pa bral in se cudil, da mu nisi odgovoril na se bolj konkreten nacin.

 6. kahla pravi:

  had, fuul dobro.
  Å e en glas podpore ima prav!
  BG se diči s takimi, ki sploh nič ne štekajo, posledično pa sam ne razume nič, tako čustveno je striček reagiral.
  kaj češ, leta qa drsajo in nek sloves, ki ga ni sposoben upravičiti, pa je dal rep med noge!

 7. NeMirna pravi:

  @London: “Drugace pa me Dajana zadnje case precej asocira na Damjana Murka! Bila bi odlicen tandem! Dve prikupni slovenski zvezdi. :)” … že dolgo se nisem tako nasmejala!!!!
  No, vsak ima v sebi nekaj dobrega. Dajana je ‘prebrala’ poudarek drugje, kot ga je pustil po moje avtro. Tudi sama razumem, da Gradišnik nima namena več pisati, ker pa bo blog pustil odprt za branje, bo zaprl komentarje (ti res nimajo smisla, če avtor ni prisoten)
  ;)

 8. Fetalij W. Tyschew pravi:

  to, da je Gradišnik pisal samo “replike” komentatorjem, je izključno njegova LASTNA krivda… why bother. ne bi mu bilo potrebno in lahko bi zadeve ignoriral, pobrisal, uredil… ampak očitno rad “obračunava” z drugimi…

 9. ervinator pravi:

  Gradišnik je že takoj na začetku, v prvih zapisih povedal, da je njegov dnevnik namenjen promociji knjige. Da je je to smiselna funkcija dnevnika, je že pred tem povedal tudi v nekem intervjuju. Da se je njegov dnevnik razvil v nekaj, kar ni bil namen in kar mu je bilo čedalje manj všeč, pa ima razlog v tem, da si je želel čim večjega obiska in čim večjega ratinga – zato je padel v klasično hadovsko/jonasovsko komercialno past. To sploh ni čudno, saj je bil Jonas ves čas njegov mentor. Rezultat je bil, da je začel Gradišnik iskati teme, ki pritegnejo h komentiranju, ter pisati kontroverzne prispevke. Pa to bi bilo še vse v redu, če pač po treh mesecih ne bi ugotovil, da se s spletnimi dnevniki ukvarjajo v glavnem ljudje s preveč časa, poleg tega pa se njegova knjiga ne prodaja dovolj dobro – pač, prodaja se slabše, kot bi se za “remek delo” spodobilo.

 10. kahla pravi:

  Ervinator, popolnoma prav imaš, piše kontroverzne tekste in nedodelane, zlahka se ga da spodbijati in tu ni močen in ob kritiki MM je naletel na mino, na neko pesnico, ki ga je sesula z dvema komentarjema, ki jima ni bil sposoben oporekati, se je pa v svoji vzvišenosti zatekel v obračunavanje na najbolj neumen način, prepoved komentiranja!

 11. dr. Onyx pravi:

  Zame je remek delo slika nekega impresionističnega slikarja, ki je dosegla na držbi ceno prek milijona USD, sam pa jo je narisal za prenočišče in porcijo golaž.

  Zapomnite si, da so pravi intelektualci črna materija civilizacije, ki vleče vse skupaj naprej. Piše pesmi in prozo, ki jo večina ne razume, riše slike, premika meje v znanosti in piše kolumne. Ne kolumne sem napisal za šalo, ker danes večina blogerjev misli, da so intelektualci Miheljak in Nežmah. :)

 12. ervinator pravi:

  Kahla, LOL! Kontroverznost ni isto kot kontradiktornost.
  Gradišnika boš težko spodbijal/-a, kajti izdelan ima kompleksen sistem teorij, s katerimi si razlaga svet okoli sebe. Bistveno pri tem pa je, da je njegov sistem (kolikor sem ga uspel spoznati) notranje konsistenten. Proti temu tista pesnica (če misliš bruseljsko zdraharico Neikko) pač nima šans, še manj pa njen neumnosti poln možiček Brumen.

 13. kahla pravi:

  Ervinator, zanimivo se izrazaš, a se ne bi strinjal popolnoma s teboj, neikka ga je nasadila, zaradi nje je ponorel z nekaj posti v dveh dneh.Torej?
  Branil se je z vsakim bolj osebno in prizadeto.In na koncu zaprl komentiranje.

 14. chef pravi:

  Gradišnik je imel predvsem zelo berljiv blog, razni pametnjakoviči so ga pa potem začeli sesuvati v tri krasne, iz športa.

  Å koda, da je tako hitro obupal. Po mojem se mu enostavno ne ljubi ubadati z osli.

 15. London pravi:

  Ervinator, zopet malce pretiravas v svojih komentarjih. Ne operiraj z dolocenimi podatki. Ni pametno.

 16. ervinator pravi:

  London, kaj ti pa ti veš? LOL

 17. London pravi:

  Ups…Ervinator iskreno opravicilo! Pozabi…

 18. had pravi:

  fanta.. ko prideta iz tujine, gremo na malinovc :evil:

  v sloveniji je koncno dez in razgrete glave se bodo pocasi ohladile :)

 19. London pravi:

  Se strinjam ja! :)

 20. erviantor pravi:

  Jaz se tudi strinjam, da greste na malinovc! :)

 21. nada pravi:

  Če smem pristavit:
  London ti si pa malo žleht hi,hi….
  ervinator… si mi dal mislit, zna bit, da sem tudi jaz Gradišnikovi poslovni strategiji nasedla in letela kupit knjige hi,hi

 22. had pravi:

  @nada: potem je gradisniku uspela ideja z njegovim blogom :)

 23. ervinator pravi:

  Gradišniku ideja ni ravno uspela, čeprav je njegov dnevnik postal uspešen. Očitno je imel previsoka pričakovanja (morda zaradi mentorja?), nam je pa njegova izkušnja dala dragocene napotke. Pa veliko dobrega materiala je z njegovim dnevnikom prišlo na splet.

  Med drugim smo izvedeli tudi to, da se založbe požvižgajo na svoje umetnike, se ne držijo ključnih dogovorov. Pisatelji se ne morejo zanesti niti na takšno podjetje, kot je Mladinska knjiga. Problem knjigotrštva je torej v Sloveniji daleko globlji od višine davka na knjige. Glede na trud, ki ga pokažejo za plodovite ustvarjalce, lahko ugotovim, da se socialističnim založbam še predobro godi: živijo od učbenikov in držvnih subvencij, za drugo se pa ne potrudijo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.