had blog roni kordis had blog roni kordis

Dobrodelna akcija zbiranja odej, oblačil in ostalega za poplavljence

Redni bralec bloga, me je včeraj prosil za pomoč pri zbiranju odej, oblačil, itd..
Blogerji smo se pozitivno odzvali v akciji zbiranja denarja za poplavljena območja in do sedaj zbrali že preko 1000€.
Glede na to, da smo po beseda Sabine Obolnar “ljudje brez življenja, ki uživajo znane in neznane substance in katerih vsebina je tako nevzdržna in prav tako jezik, da je vse skupaj spakedranščina in katerih svet je tako prazen in bolano jezen”, je to prijetno presenečenje, kajne?

Pa nazaj k akciji. Vsakemu od nas se verjetno nabirajo v omari stvari, ki jih ne bo nikoli več nosil, ali uporabljal. Stare odeje, ki so samo še pod posteljo so bolj v napoto, kot korist. Vendar ravno te stvari so v korist ljudem, ki so jih zajele poplave in so ostali brez vsega. Takšnim ljudem takšne stvari pridejo prav! In sedaj je idealen čas, da se spravite na jesensko čiščenje omar in vse, kar ne potrebujete več, pa hranite za neke druge čase, namenite tistim, ki to potrebujejo.

Sama akcija, ki jo organizira blogbuster je anonimna, brez publicitete in brez vsakršnih objav, kdo je kaj doniral. Akcija je samoiniciativna.

Če je kdo pripravljen podariti kakšno stvar, potem naj pusti komentar, da se logistično vse skupaj uredi. Kajti stvari bo potrebno dostaviti v Kranj in od tam naprej do tistih, ki stvari res potrebujejo!

In glas se lahko razširi naprej!

 1. Evo, jz imam zbran že za cel prtljažnik oblačil (moška, ženska, različne velikosti). Do Kranja komot pridem, samo še lokacijo/datum/uro prevzema sporoči.
  LP, Alenkas

 2. Lepo, bom dodal tole povezavo. Upam, pa bo nardil ping do sem :)

 3. naenkrat en velik up ljudi zbira vsemogoče za utrpele v poplavi…POHVALE vsem, ki želijo dobro…

  najbolj me zanima glede denarja…nekako mi je v spominu še vedno dogajanje glede denarja ob prejšnjih dveh velikih katastrofah v sloveniji…

  sprašujem se KOMU darovat denar, da bo RES šel na pravi naslov?…ja, rad bi dal nek denar, ampak se bojim da ne bo šel v prave roke…

  verjetno bi bilo najbolje da pobašem neko delovno obleko, vzamem lopato in nekaj EUR in grem en vikend pomagat pucat…

 4. @Peter: z gotovostjo ti lahko zatrdim, da bo ves zbran denar preko romal tistim, ki ga potrebujejo.

 5. > Glede na to, da smo po beseda Sabine Obolnar “ljudje brez
  > življenja,

  Had se vedno ni pozabil… Hahaha… ;>

 6. uf, zdaj vidim svoj zapis…ne vem kaj mi je zadnje čase, a enostavno na zapišem to kaj se mi mota po glavi…kriza…

  ok, nima veze… :D

  kakšno naključje…ravno pred 1 mesecem sem spakiral 2 velki vrečki mojih cunj, ki jih bo sodelavkina kolegica baje odpeljala v vukovar… :(

Komentarji so zaprti.