Vendar je izjava Janeza Janše, ki jo je izrekel na srečanju s koroškimi politiki in gospodarstveniki v Mežici, več kot alarmantna:

In če zaenkrat to vpliva na letni ravni na nekih razmerah nekaj škatlic cigaret, potem to ni tako drastično in če iz vseh smetjankov po mestih gledajo štruce kruha, tudi ne pomeni, da je zadeva zelo alarmantna.

Gospod predsednik vlade Janez Janša, je verjetno z zgoraj omenjenim stavkom mislil na svoje prijatelje in kolege, ki si lahko privoščijo vse. Verjetno je mislil na vse tiste tajkune, ki so si preko zvez in poznanstev nabrali denar in sodijo v tisti sloj ljudi, ki nima problemov s preživetjem. Vsi ostali pa se verjetno ne strinjajo s to izjavo. Sploh tisti sloj ljudi, ki mora s €500 preživeti štiri člansko družino. Tisti upokojenci, ki imajo manj kot €400 pokojnine. Tiste matere samohranilke, ki svojim otrokom ne morejo kupiti novih čevlje za v šolo, čeprav so stari čevlji že premajhni in tiščijo!
Ko se predsednik vlade Janez Janša spravi govoriti takšne nebuloze, je stanje alarmantno! Še več kot to! Pomeni, da je res hudo, da je treba s takšnimi stavki komentirati situacijo.
In ko sem poslušal komentarje na to izjavo na Valu202, se je pokazalo dejansko stanje v Sloveniji. Ljudje NISO zadovoljni s takšnim življenjem. Po glasu sodeč bi rekel, da je bila to večina starejših ljudi, ki je preživela že marsikaj in ki se bojijo tega, da ne bodo imeli niti za kruh, ki ga Janez Janša vidi v vseh smetnjakih. Mogoče živi preblizu pekarne in se tam to res dogaja!

V Sloveniji se NE cedita med in mleko, niti Janez Janša ni odpravil korupcije in klientelizma, ki sta bili politični puhlici pred volitvami in na katere je nasedlo precej volivcev.