Morje nekoč in danes 8 Morje nekoč in danes 8

Morje nekoč in danes

Včasih so priprave za odhod na dopust, na morje, potekale par tednov. Spakirati vse v Zastavo 750, ali Zastavo 101 je bila umetnost. In umetnost je bila, da je avto zdržl “cijazenje” po ridah do morja.
Sedaj je vse drugače. Nič več priprav, nič več “cijazenja”, ker imamo avtoceste in vinjete in veliko boljša vozila.
Prvinskost morja, kot sem jo poznal kot otrok je dobila drugačno podobo. In redki so trenutki, ki te odpeljejo nazaj v tiste čase: “terasa bandi” v kampih, katerih železni repertoar poznaš po enem večeru, umazani WC-ji, samo hladna voda, Nemci, ki s seboj pripeljejo več hrane, kot jo lahko pojejo in še bi se našlo. Na žlost tudi morje ni več dostopno vsem!

morje-fotografije-02.jpg


morje-fotografije-01.jpg morje-fotografije-03.jpg morje-fotografije-04.jpg morje-fotografije-05.jpg morje-fotografije-06.jpg morje-fotografije-07.jpg

 1. “Na žlost tudi morje ni več dostopno vsem!”

  To je verjetno JJ kriv?

  p.s.
  Po mojem mnenju je morje sedaj dostopno več ljudem kot pa pred leti.

 2. @uros: ne vem, jaz nimam obcutka, da sem zapisal, da je cesa kdo kriv.. niti nisem namigoval, da bi bila lahko to posledica vladavine janeza janse.. ampak ocitno je vse kar jaz zapisem, ceprav nima nobene veze z JJ, kritika njega..
  saj ves, vsake oci imajo svojega malarja..

  jaz pa mocno dvomim, da je morje res dostopno vecim ljudem kot pred leti.. preko 30% slovencev letos ne bo letovalo na morju.. prodaja racunalniskih igric cveti :)

 3. ravno zato sem napisal ker je učitno.

  Teh 30% pa verjetno raje uziva v gorah, smučanju,… ali pa so deloholiki(mislim desnico, hehehe)

 4. @uros: tudi jaz si zelim, da bi bilo to res.. in da bi vsak imel moznost uzivati dopust..

  sicer sem jaz s stavkom “Na žlost tudi morje ni več dostopno vsem!” mislil predvsem na cene pocitnic, ki so hudo visoke.. kajti dati 500€ in vec za 7 dni ni macji kaselj..

Komentarji so zaprti.