had blog roni kordis had blog roni kordis

Bila je Esmeralda in so Rebelde

Še pomnite tovariši? Deset let nazaj je ljudstvo v deželi, kjer se cedita med in mleko, razveseljevala in osrečevala Esmeraldakraljica src slovenskih gospodinj. Ko je Leticia Calderon prišla v Slovenijo, so jo pričakale trume ljudi. V tistem obdobju je veliko novorojenih deklic dobilo ime Esmeralda.
Esmeralda je bila v nadaljevanki slepa in zato so ženske v Sloveniji začele zbirati denar, da bi lahko Esmeralda šla na operacijo! Naravnost fantastično bizarno.
In potem nas neznana sila vrže v leto 2008, kjer se cedita med in mleko in doživi podobno evforijo. Tokrat so to junaki iz limonade Rebelde. In mladina ponori. Seveda spretni marketingarji izkoristijo priložnost in pripeljejo skupino RBD med drugim tudi v Ljubljano. Trije razprodani koncerti v Tivoliju, ki sprejme precej ljudi. Preko palca, preko pol milijona € denarja od vstopnic. Da o vsem ostalem, kar se še prodaja pod brandom Rebelde, niti ne izgubljam besed. Seveda se v vmesnem času razširi novica, da bo skupina RBD razpadla in najstnice organizirajo proteste. Povsem sprevrženo. Ampak takle mamo.


Zanimiva mi je teorija, da so oboževalci skupine RBD večinoma otroci, katerih matere so deset let nazaj gledale Esmeraldo in točile krokodilje solze. In posledično se je to “uživanje” v limonadah preneselo na njihove otroke in je bilo vse to precej načrtno izpeljano. Če ta teorija drži, potem kapo dol pred temi, ki so naredili to zgodbo. Je preprosto fantastična.

Mogoče bi bilo na mestu, da se tukaj vprašam o idolih, ki jih ima današnja mladina. Ko sem bil jaz v najstniških letih, so bili moji idoli iz sveta športa – Bojan Križj, Ingemar Stenmark, Pirmin Zurbriggen, kasneje rokometaši – Veselin Vujovič, Mile Isakovič – fantje, ki so leta 1984 na olimpijskih igrah v Los Angelesu osvojili zlato medaljo.
Takrat še ni obstajal MTv in tudi le redko kdaj so vrteli video spote na televiziji. V bistvu se najbolj spomnim Tv Koper Capodistria, kjer je Dario Diviachi vodil oddajo Alta pressione in kjer sem videl prve glasbene videospote.
Vse ostalo je zgodovina. Spremenili so se idoli, spremenili smo se ljudje. Čedalje bolj veljajo besede Janeza Menarta – Veruj le v tistega boga, ki v banki svoj oltar ima.
In tako je tudi z idoli. Idoli so marketinško določeni z namenom ustvarjati dodano vrednost. In ko zajahaš ta val, lahko precej dobro jezdiš.
Rebelde, Tokio Hotel, Damjan Murko (ups, on je idol samo sam sebi!) in podobni krojijo svet najstnikov…
Ah, nostalgija.. In zgodovina se ponavlja.. In misel, kaj nas čaka čez deset let :)

 1. zmešana mladina, Rebelde -> naj si pa pamet kupijo. To je pomoje kriva vzgoja staršev da lahko do česa tako neumnega sploh pride(večina sploh ne vedo kaj pojejo).

  TOTALNI PODN!!!!!!!

 2. :lol: Kje si pa Murokta najdu? :D

  Drugače sem pa najprej pizdil čez RBD, potem pa me je kolegica spomnila, da se je ne dolgo nazaj zgodil podoben fenomen v moji generaciji – Kelly Family. Å e pomnite tovariši?

  Pač marketinški mojstri vejo, kako se približti mladini in kako iz njih potegniti denar. Ko bodo malo odrasli bodo tako ali tako spremenili gledanje na svet, okus glasbe in dobili “pamet”, ki jo omenja Sonja. Naslednja generacija pa bo spet poslušala neko drugo marketinško muho enodnevnico.

  Drugače grem pa danes tut na koncert, sicer nismo dobili akreditacije, zato grem bolj v ilegali naredit par fotk z Ixusom :P

 3. Pa vi nimate pojma!!! A je kdo izmed vas sploh gledal Rebelde ali samo teorijo nabijate in nakladate???!!!!??? REbelde je zakon to je fullll zahtevna telenovela, ki jo morš razumet in samo dokaz kako pametna je današnja mladina. Jaz vsak dan v avtu nabijam RBD!!! RBD forever, jaz ljubim RBD in REbelde!!! Dulce MAria za predsednico!!!! Dulce jaz bi te poroču!!!!! Jaz bom v GOlder Ringuna vseh treh koncertih, ker RBD je legendarna skupina, res. HAD ti nimaš pojma kaj je dobr in kaj slabu!!!

 4. Sicer sm pa tut za Esmeraldo zbiral denar za njene oči!! dj najprej se pozanimaj ona sicer ni bla slepa je pa mela okvaro!! ob močnem soncu so jo je bolela glava (prav tako jo je bolela glava, če je gledala v sonce) in je mogla nost fuuuul drage očale za katere smo takrat zbiral denar!! in pol smo ji kupl očale za 2500€ tko da jo ni več nkol bolela glava pa še lubčka nam je dala!!!!!

 5. @rebelde

  upam da se hecaš, če ne si pa res totalno budalo brez primere.

 6. Sori sam teh 2500€ je ona zaslužila v eni uri, medtem pa pri nas marikdo ne zasluži to v skoraj celem letu…

  Sicer pa dvomim, da sta bila zgornja dva posta verodostojna :)

  Had, drugače pa kaj češ, vsako tele ima svoje vesele (jaz ga imam do interneta) :P

 7. Aaaah :D Rebelde rebelde….
  Sam SEO pa šopa te dni, a? :D :D

 8. @kristjan: seo bi bil tale post povsem drugacen.. tole je bil zapis za cez deset let :) ker, ko je bila esmeralda, se nisem pisal bloga :)

 9. Opa, Had, povsem napačni podatki. Esmeralda je dobila takrat ime samo ena punčka in še ta se je rodila v številčni ciganski družini, sklad za operacijo pa je bil tudi zgolj zajebancija, mislim da Slovenskih novic. Vem, ker sem bil nor na Esmeraldo :D Ja kaj, klinc, če je bila pa tako lušna in še slepa povrh, smrk, smrk…

  Tudi jaz se spomnim evforije, ampak tako daleč kot gre zdaj pri RBD pa vseeno ni šlo. Pa še nekaj, prve videospote v Sloveniji smo drugače dočakali z oddajo Tok, Tok, ki so jo sprav vodili Eva Longyka, Nina Ivanič in Aljoša Rebolj.

 10. @alex: ups.. vidis, moja babica ni bila najbolj verodostojen vir podatkov :)

  HVALA

 11. Rebelde, kok si star/a?

  “samo dokaz kako pametna je današnja mladina”

 12. ko sem bila jaz stara 13 let, sem poslušala Nirvano. Pa Gunse … Je pa res, da sem na isti kaseti imela posnete tudi pesmi od Kelly Family, samo vseeno. Mladi iščejo/rabijo idole (jaz sicer nikoli nisem imela nek ideal, za katerega bi rekla, da je moj idol, ker sem (tudi) glsbenike znala poslušati iz distance)… vendar tole … eh.
  :(

 13. Mene bolj skrbi dejsto, da so starsi pustili mulkicam celo noč ždet pred hotelom in jih čakat za podpise. Nisem pristaš represivne vzgoje ampak včasih mora biti tudi trda roka, predvsem pa upam, da se starši zavedajo kaj s tem počenjajo svojim otrokom.

 14. Se strinjam s Sonjo. V veliki meri so krivi starši.
  Iz majhnega raste veliko. Za RBD norijo že v 3. in 4. razredu OÅ !
  Nekomu je pač lažje vklopiti TV in ima uro ali dve “mir pred otrokom”, kot pa se z njim igrati badminton, šah ali ga pospremiti v knjižnico. Zato pri nas punca sploh ne vpraša za takšen šund, pa imajo vse sošolke RBD zvezke…

 15. @Maxika: 3 in 4 razred bi ti peljala v knjižnico??? Kaj pa zunaj na igrišče? Kaj če bi se otroki spet igral, tako, kot smo se mi?

 16. Dobro, recimo, da je 90% nadaljevanke bedarija in popolnoma brezveze, ampak tistih s tistimi 10% sem se kot kak 10-letnik naučil nekaj španskega jezika. Kar mi zdaj v gimnaziji pride prav – in ironija je, da so se nekateri na španski jezik prijavili zato, da bodo lahko gledali RBD brez podnapisov. ^^

 17. No..Tudi jaz sem stara 12 let.pa mi niti na misel ne pride da bi poslušala RBD ali podoben šit..
  @rebelde:
  nevem a si zelo motena oseba al je bila to šala(upam) ali je kaj drugega.
  Uglavnem..da boste vsi vedeli da NISMO vsi iz naše generacije mahnjeni na RBD..Old rock je še zmeraj med nami!!
  Lp..San*

 18. zdravo!jaz sem tako nora na rbd in oni so zakon 4 ever!!!!!jaz res nevem kaj bi druga poslušala če nebi rbd in mislim da je nadavljevanka rbd zelo vredu kr se lahko iz nje naučimo marsikaj in oni so the best 4 ever!

Komentarji so zaprti.